Svetovni dan boja proti raku 2016: Spodbujanje moških z napredovalim rakom prostate, da spregovorijo

  • 04.02.2016

Bayer bo obeležil Svetovni dan boja proti raku s spodbujanjem moških z napredovalim rakom prostate, da spregovorijo. Program Men Who Speak Up dviguje ozaveščenost o znakih in simptomih napredovalega raka prostate ter njegovem vplivu na moško zdravje.

Ob Svetovnem dnevu boja proti raku 2016 želi Bayer spodbuditi moške po vsem svetu, ki imajo rak prostate, da se pridružijo gibanju Men Who Speak Up (Moški, ki spregovorijo), ki omogoča moškim in njihovim najbližjim, da spregovorijo o napredovalem raku prostate in stopijo v odprt dialog s svojimi zdravniki. Rak prostate je v Sloveniji najpogostejši rak pri moških, zaradi katerega vsako leto umre več kot 380 moških.

Letošnja tema Svetovnega dneva raka "We can. I can." (Zmoremo. Zmorem.) je posvečena vprašanju, kako vsakdo – skupno ali posamično – ukrepa za zmanjševanje vpliva raka na posameznike, družine in skupnosti. Program Men Who Speak Up poudarja pomen tega vprašanja in predlaga temeljni pristop k zmanjševanju vpliva raka prostate: spodbujanje moških, da spregovorijo o svojih simptomih, kot so bolečina in neugodje, moteno spanje, utrujenost, težave pri hoji ali vzpenjanju po stopnicah ter vsakodnevna uporaba zdravil proti bolečinam, ki lahko kažejo na napredovanje bolezni.2,3 Izobraževalni materiali, orodja in viri, ki lahko pomagajo moškim z napredovalim rakom prostate, da razumejo svoje simptome in se začnejo pogovarjati s svojimi zdravniki, so na voljo na spletni strani www.MenWhoSpeakUp.com.

Bayerjeva prednostna naloga glede Svetovnega dneva boja proti raku je dokazati, da 'zmoremo' dvigniti ozaveščenost in izboljšati pogovore o napredovalem raku prostate v okviru programa Men Who Speak Up. Pomembno je, da tudi slovenski moški in njihovi najbližji sprejmejo miselnost 'zmorem' ter da imajo potrebna orodja, s katerimi se počutijo močne in proaktivno skrbijo za svoje zdravje. Svetovni dan boja proti raku je priložnost, da spregovorimo in ozavestimo ljudi o raku prostate.

O programu Men Who Speak Up

Za moške z napredovalim rakom prostate lahko neugodje pomeni, da je treba ukrepati. Men Who Speak Up je svetovno gibanje za ozaveščanje o simptomih napredovalega raka prostate, da lahko moški spoznajo, kdaj je treba spregovoriti in ukrepati v zvezi z njihovo boleznijo. Program omogoča skupen glas o raku prostate – zdravnikov, ki ga zdravijo, bolnikov in skrbnikov, ki živijo z njimi, in podpornih skupin – ter zagotavlja informacijska orodja in vire za vse tiste, ki jih najbolj potrebujejo. Za več informacij obiščite www.MenWhoSpeakUp.com.

O Svetovnem dnevu boja proti raku

Svetovni dan boja proti raku je edinstvena priložnost, da izkoristimo in sprožimo pozitivne spremembe na področju onkologije na ravni posameznika, skupnosti in države. Aktivnosti ob Svetovnem dnevu boja proti raku se udeležujejo posamezniki in skupine po vsem svetu in poudarjajo, da vedno obstajajo rešitve, ki so na dosegu roke. Za več informacij in sodelovanje v prizadevanjih za bistveno zmanjšanje globalnega bremena raka do leta 2020, vas prosimo, da obiščite www.worldcancerday.org.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri