Suzuki GSX-S 750: Lovec na ovinke

  • 29.05.2020

Športno srce, motor, ki se je proslavil na dirkah in izhaja iz družine GSX-R bo vedno poskrbel za vznemirjenje. V motociklu, ki ga lahko vozite vsak dan in ob vsaki priložnosti ste vi tisti, ki imate nadzor. Športen izgled, moderne in agresivne linije ter kakovost, ki jo vidite in začutite pride v paketu z zelo dobro ceno, saj stane le 8.590 evrov.

(Foto: FOTO: Suzuki)

10 fotografij v galeriji

Suzuki GSX-S 750 je klasični predstavnik japonske športne šole motociklizma. Štirje valji postavljeni v vrsto in srednja prostornina motorja določata karakter tega vsestranskega roadsterja, ki je zaljubljen v ovinke. Celoten motocikel je zasnovan za to, da se z njim zabavate in doživljate vznemirjenje, ko odprete ročico plina. Takrat se sprostita navor in moč, ki poskrbita za superšportne pospeške. Voznik lahko izbira med tremi različnimi programi delovanja motorja kar seveda pomeni, da je lahko zelo primeren tako za zelo izkušene voznike, ki bodo znali izkoristiti njegov potencial kakor tudi za tiste, ki se z motociklizmom šele bolje spoznavajo. Ti trije programi tudi določajo stopnjo varnosti med vožnjo v čisto vseh pogojih, naj sije sonce ali pada dež, naj bo vožnja namenjena turističnemu razgledovanju ali pa polaganju ovinkov na dirkališču. Vedno bo za vašo varnost skrbel sodoben sistem proti zdrsu zadnjega kolesa.

In še ena pomembna lastnost tega športnega mišičnjaka. Ker ima sedež od tal dvignjen 820 milimetrov, suha masa pa ne preseže 213 kilogramov to pomeni, da je lahko obvladljiv tudi za vse, ki so nižje rasti.

Mesto, cesta, dirkališče – trije obrazi enega motocikla

Svojo vsestranskost dokazuje tudi v mestu ali v bolj turistični vožnji, ko so motorni vrtljaji nizki. Unikatna sodobna elektronika namreč poskrbi, da motor zagotavlja zvezno pospeševanje in stalen nadzor že od najnižjih vrtljajev naprej. Seveda pa sodobna tehnologija skrbi tudi za vašo varnost. Poleg učinkovitega protiblokirnega sistema ABS ne moremo mimo dejstva, da je Suzuki GSX-S 750 opremljen s športnimi radialnimi zavorami in marjetičastimi zavornimi diski za maksimalni zavorni učinek pri športni vožnji. Tudi njegovo vzmetenje bo navdušilo ljubitelje športne vožnje, saj odlično sodeluje z okvirjem, ki je bil že v svoji osnovi namenjen športnim, dirkalnim modelom družine GSX-R. Zato ne preseneča, da lahko v rokah izkušenega motorista ali motoristke pokaže svojo ostrino in se odlično znajde celo na dirkališču.

Vse o suzukiju GSX-S 750 najdete na www.suzuki.si, lahko pa si ga v živo ogledate pri pooblaščenih suzukijevih trgovcih kjer vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja.

Digitalni merilniki

Sodobni digitalni merilniki prikazujejo vse potrebne informacije, da bo vožnja varna in zabavna. Lahko si jih celo nastavite po vašem okusu, saj imate na voljo kar pet različnih nastavitev.