Saša Vale: Preprostost na kubik

  • 12.04.2014

Linija pohištva pred vami ni sad ideje italijanskih oblikovalcev, tudi ne finskih ali švedskih. Naredila jo je slovenska oblikovalka in interjeristka Saša Vale.

(Foto: Saša Vale / promo)

6 fotografij v galeriji

Zelo zahtevna naročnica interjerja ji je obupano dejala: »Teh klonov pohištva sem tako naveličana, da bom jedla in sedela kar na tleh, knjige pa bodo ostale v škatlah.« Valetova se je zato odločila izdelati pohištvo, ki bo tako preprosto, da bo prav ta preprostost izžarevala drugačnost – ustvarila je pohištveno linijo Rope.

A tudi uporabniku je prepustila košček kreativnosti. Nekaj z možnostjo izbire med devetimi barvami vrvi, nekaj s štirimi barvami ogrodja. Ko se barve vrvi naveličaš, jo preprosto nadomestiš z drugim barvnim odtenkom in pohištvo dobi novo obleko. Uporabnik s tem v pohištvo vnese tudi del sebe, saj si vrvi na novo napelje kar sam. Za predelno steno, ki potrebuje 250 metrov vrvi ali več, odvisno od velikosti, oblikovalka pravi: »Vzeti si moraš nekaj ur, a je meditacija, ki jo zahteva vlečenje vrvi, nekaj, kar bi tako ali tako morali početi vsak dan. Zakaj ne bi ob tem naredili še nekaj za svoj dom?«

Temu, koliko boste za posamezne kose odšteli, je oblikovalka namenila zelo veliko pozornosti. »Jedilna miza, poličnik, predelna stena, stol, klubska mizica. Za nič od naštetega ne boste odšteli več kot 280 evrov.« Tukaj pa se zgodba ne konča. Oblikovalki to, da lahko kupiš njeno linijo, ni bilo dovolj. »Veliko kupcev ima mizarja, s katerim so zadovoljni, saj govorijo skupni jezik. Ni vam treba kupiti že narejenega izdelka. Kupite lahko le načrt in ga enostavno odnesete k svojemu mizarju.« Prednost te možnosti je v še bolj razširjeni izbiri materiala, kajti mojstrica se zaveda, da toliko, kolikor je ljudi, toliko je tudi okusov. S to možnostjo si lahko ponudbo razširite sami, tako pri izbiri barv in načinu obdelave kot pri izbiri lesa. Seveda je s tem vam prepuščena tudi izbira barve vrvi. »Če se boste zaradi moje kreacije pohištva z veseljem vračali domov, sem dosegla svoj namen,« pravi Saša Vale.

www.3o-dizajn.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri