Saalfelden in Leogang

  • 08.04.2014

Na Salzburškem ležita kraj Saalfelden in vasica Leogang tako blizu, da so se podjetni Avstrijci odločili turizma željnim pohajkovanje, smuko in kakršnokoli dričanje po celotnem območju ponuditi, kakor se tam spodobi, kot celovito enoto.

(Foto: saalfelden-leogang.com)

5 fotografij v galeriji

Imajo kar za 200 kilometrov urejenih smučišč, tam v svojem smučarskem cirkusu, kot mu pravijo domačini, urejeni pa so tudi tereni za navdušence nad nordijskimi disciplinami. Poleti smuči in palice obiskovalci zamenjajo za pohodniške čevlje, še raje pa kolesa, saj je pod budnim očesom 'grešne gore' Asitz (le kaj so ga tam gori biksali staroselci?) urejen še unikaten kolesarski park.

Za prenočišča in hrano naj vas ne skrbi. Pregovorno urejenih alpskih hotelov s tipičnimi germanskimi nazivi (Ritzenhof, Krallerhof, Forsthofgut ...), gostoljubnimi oštirji, udobno namestitvijo in domačo košto je tako v Saalfeldnu kot Leogangu za nekaj tipkanih strani, pomaga pa, če rezervirate vnaprej. Najbolje prek nadvse informativne spletne strani www.saalfelden-leogang.com. Tudi večerov vam ne bo treba preživljati le v postelji (ali pač, zakaj pa ne!), stojnic, barčkov in gostiln je dovolj, da vas ne bo nikoli zeblo.

Mahnite jo torej proti Salzburgu in tam zavijte dol na Bischofshofen pa se držite desne mimo vršaca Hochköniga po tako imenovani Hochkönigstrasse. Zgrešiti Saalfelden je težko, kajti veliko večjih krajev na poti do tja ne boste srečali, vas bo pa, to vas opozarjamo že zdaj, vseskozi tiščalo, da bi se kje ustavili, si obuli smučarske čevlje in se s smučmi zapodili po prelepih strminah.

www.saalfelden-leogang.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri