Prvinski nagon

  • 20.09.2010

Ciara je sicer močno poudarjala, da je njen novi album Basic Instinct tako naslovljen zaradi istoimenskega filmskega hita leta 1992, toda v nadaljnjih sporočilih za medije je postalo jasno, da je vse skupaj morda malce bolj platonske narave.

(Foto: promocijsko gradivo)

Kajti ne, Ciarin Basic Instinct nikakor ne odmeva kot erotični triler, pa čeprav se vroča 24-letna zvezdnica R&B-ja pod producentskim vodstvom Teriusa Nasha (The-Dream) na vso moč trudi prežeti svoje melodije s seksi zvokom. Tu in tam ji celo uspe kakšen perverznejši napev, a večinoma gre bolj za naskok na vrhove klubskih lestvic. Lepotica je od svojega prvenca leta 2004 brez dvoma zrasla v občudujočo glasbenico, v duet prepričala Justina Timberlaka in zdaj k njenemu talentu pristavlja lončke zajetna vojska producentov.

Pa vendarle je Basic Instict bolj namig, da se Ciara instinktivno (to je tisto, ko ti producent pove, da je to najbolj pament­na poteza) vrača h koreninam, k prvencu, k očitnejši mešanici soula in R&B-ja, kjer lahko ustvarja zelo prijetne, klubom in radijskim postajam všečnejše komade v slogu Goodies in 1,2 Step. Ciara pač ni Beyonce. Njen zvok nas še ni popolnoma prepričal, a čokoladna lolita ima časa na pretek. Ne nazadnje je bila ob izidu Prvinskega nagona s Sharon Stone stara komaj sedem let.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri