Nedavno prenovljeni italijanski Negronijev koktajl že doživlja preobrazbe

  • 12.12.2015

Znameniti Negronijev koktajl naj bi si leta 1919 zamislil lord Camillo Negroni, aristokrat iz Firenc, ki je v kavarni Cavalli natakarju dejal, naj v koktajlu Amerikana nadomesti mineralno vodo z nečim učinkovitejšim. Nastal je negroni, ki so ga še pred leti naročali predvsem dobri poznavalci koktajlov.

(Foto: Paul Sirisalee)

Izbrana mešanica sladkega in kislega v kombinaciji džina, camparija in sladkega vermuta pa je v domišlji barmanov po svetu že doživela raznolike predelave.

Tukaj so tri različice, s katerimi boste navdušili vse petične ljubitelje izbranih alkoholnih mešanic.

Sbagliato

6 cl sladkega vermuta
6 cl camparija
12 cl italijanskega belega vina prosecco
Orodje: mešalna žlička
Kozarec: visok kozarec za vsaj 3 dcl
Dekoracija: rezina pomaranče

Napolnite kozarec z ledom, dodajte vermut in campari. Čez to natočite prosecco. Zmešajte, opremite z rezino pomaranče in na zdravje.

Beli negroni

6 cl džina
3 cl aromatiziranega vina lillet blanc
3 cl pariški aperitiva suze
Orodje: mešalna žlička
Kozarec: nizek, širok, starinski kozarec za viski
Dekoracija: lupina limone

Kozarec napolnite z ledom in ga prelijte s sestavinami. Dodajte lupino limone in premešajte.

Veliki negroni

6 cl džina
4,5 cl vina cocchi americano
3 cl camparija
Orodje: merilni kozarec, mešalna žlička, cedilo
Kozarec: nizek, širok, starinski kozarec za viski
Dekoracija: zavita rezina pomarančne lupine

Vse sestavine nalijte v merilni kozarec, napolnjen z ledom. Mešajte in počasti štejte do deset. S cedilom prelijte koktajl v izbrani kozarec s svežim ledom. Dodajte pomarančno lupino.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri