V Ljubljani razstava modnih ustvarjalcev iz JV Evrope

Prvič v Evropi se bodo na enem mestu zbrali sodobni modni ustvarjalci iz jugovzhodne Evrope in se predstavili širši javnosti - v slovenski prestolnici na skupni razstavi z naslovom Smer jug-jugovzhod.

Informacije o dogodku
Kdo: Smer jug-jugovzhod
Kje: Nekdanji trgovski prostori MOL, Ljubljana
Kdaj: 01.10.2010 ob 20:00 do 31.10.2010 ob 20:00
Cena: Ni podatka

SOTO – društvo za sodobno slovensko oblikovanje tekstilij in oblačil v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje Sekretariat BIO pripravlja prvo skupinsko prodajno razstavo modnega oblikovanja južne in jugovzhodne Evrope.

Razstava, ki se sprašuje o identiteti jugovzhodnega modnega oblikovanja in oblikovalcev, ki jo gradijo, predstavlja uveljavljene, sodobne, avantgardne, konceptualne in trendovske modne ustvarjalce iz Hrvaške, Poljske, Latvije, Bolgarije, Madžarske, Srbije, Češke, Bosne in Hercegovine, Romunije, Ukrajine in Slovenije.

“Smer jug-jugovzhod” bo tako prva skupinska razstava ne le v Slovenji, temveč tudi v Evropi, na kateri se bodo selekcionirano predstavili najboljši modni oblikovalci in blagovne znamke iz tega področja.

Odprtje razstave bo v petek, 1. oktobra 2010 ob 20. uri v nekdanjih trgovskih prostorih MOL na Vošnjakovi ul. 4 v Ljubljani, na ogled pa bo vse do 31. oktobra 2010.

Osnovna usmeritev razstave z naslovom “Smer jug-jugovzhod” je po besedah avtorice koncepta in modne oblikovalke Sanje Grcić mednarodno povezovanje in predstavitev oblikovanja tekstilij, oblačil in modnih dodatkov v obliki medkulturnega dialoga med različnimi oblikovalskim pristopi in estetikami oblikovalcev jugovzhodne Evrope.

Z razstavo želijo približati kakovostno jugovzhodno modno oblikovanje domači in mednarodni javnosti, prestolnico Slovenije pa z izvirnim projektom postaviti na modni zemljevid kot vodilno mesto srednje in vzhodne Evrope na področju modnega oblikovanja.

„Skozi prodajno razstavo želimo približati unikatno, konceptualno oblikovanje širšemu krogu ljudi ter jih spoznati s široko paleto in kvaliteto izdelkov z medijsko precej zapostavljenega  dela Evrope,” je o projektu povedala Sanja Grcić, pobudnica projekta in modna oblikovalka.

Projekt ni le povezovalec med jugovzhodnim evropskih oblikovanjem, ki je po besedah avtorice koncepta degradirano v svetovnem merilu, z ostankom Evrope, temveč je tudi povezovalec med potrošniki kulturnih vsebin.

Otvoritev: petek, 1. oktobra 2010, ob 20. uri, Vošnjakova 4, Ljubljana
Razstava bo odprta med 1. 10. in 31. 10. 2010; od ponedeljka do petka: 10.00 do 20.00, ob sobotah od 10.00 do 14.00.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri