The Stroj - Metafonik

The Stroj spet udarjajo! Na uvodnem koncertu klubske turneje bodo iz oči v oči s publiko predstavili svoj naelektreni repertoar z novega albuma Metafonik.

Informacije o dogodku
Kdo: The Stroj
Kje: Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
Kdaj: 16.11.2013 ob 21:00
Cena: 6 evrov
Domača stran: http://www.pekarna.org/web/index.php?page=dogodki&subpage=dogodki_aktualno&mesec=11&leto=2013&dan=16
2 fotografiji v galeriji

Kolektiv The Stroj je v septembru izdal svoj četrti album z naslovom Metafonik. Kolektiv je material za album pripravljal vse od izida albuma Cona leta 2006, posnet je bil na različnih lokacijah doma in v tujini, končno produkcijsko podobo pa sta mu nadela njihov dolgoletni sodelavec Aldo Ivančič ter nova okrepitev kolektiva, velenjski producent, glasbenik in multimedijski umetnik Stane Špegel. Album bo izšel pod okriljem založbe MKC Maribor, na voljo pa bo v vseh bolje založenih ploščarnah ter na spletni strani kolektiva.

Kolektiv The Stroj se na novem albumu predstavlja z močno posodobljenim in elektrificiranim zvokom, ki izraža njihovo samosvojo vizijo retrofuturistične glasbe in ustvarja zvočno kuliso za čase, ki prihajajo. Primož Oberžan, spiritus movens kolektiva, je o ustvarjalnem procesu povedal: »Album Metafonik smo ustvarjali v času velikih sprememb, tako družbenih kakor tudi v sami zasedbi kolektiva. Večina kompozicij je tako šla skozi dolgotrajen proces metamorfoz, ki so največkrat vodile od mehansko tolkalskih zasnov preko elektromehanske nadgradnje do elektronske finalizacije. Izhodiščna ideja, ki nas je vodila skozi ustvarjalni proces, je bila kritična uporaba tehnologije. Kljub izraziti elektronski nadgradnji kompozicij je celotna ritem sekcija še vedno v rokah živih ljudi, ki z zamahi rok v kolektivnem duhu poganjajo glasbeno mašino naprej v sebi lastnem ritmu.«

Po naslovni skladbi Metafonik, ki je izšla konec preteklega leta, bo album pospremil tudi nov single Zombie Hunters. Člani kolektiva še letos načrtujejo tudi produkcijo računalniške igre, v kateri boste lahko ob njihovi glasbeni spremljavi slovenske zombije iztrebili kar sami.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri