Schengenfest: Rajanje na Kolpi

Uvod v enega najodmevnejših festivalov pri nas, se začne že v četrtek, 31. julija!

Informacije o dogodku
Kdo: Schengenfest 2014
Kje: Vinica, Bela Krajina
Kdaj: 31.07.2014 ob 12:00 do 03.08.2014 ob 23:00
Cena:
Domača stran: http://www.schengenfest.si/

Die Antwoord na Schengenfestu 2014 (Foto: schengenfest.si)

Letos se bomo na vrhuncu poletnega dopustovanja že sedmič jubi­ lejno zbrali na naši južni meji ob čudoviti Kolpi in se tri polne dni z bonusom dodatnega, uvodnega dne, kar bo letos prvič, zabavali v družbi eminentnih domačih in tujih glasbenih gostov. 

Vodilno ime letošnjega dogodka je južnoafriški trojček (pri nastopih v živo se pri­ druži še didžej Vuilgeboost), ki trese množice z nenavadno mešani­ co rejva in rapa. Glasbo ustvarjajo pod imenom Die Antwoord, ustvarjalni zagon pa temelji na kontrakulturnem gibanju v New Yor­ku rojenega Rogerja Ballena, ki že od začetkov sedemdesetih živi in dela v Johannesburgu, kjer dokumentira nenavadnosti življenja v tej deželi, polni nasprotij.

Ob njih na odru letošnjega Schengenfesta tudi finska rokerska garnitura HIM, legendarna molekula v sodobni rokerski zmesi, ki jo vodi utrjeni in takoj prepoznavni vokal Villeja Vala. Velika glasbena imena pa se s tem nikakor ne končajo. Čustveno nabito vzdušje bosta ustvarila čelista Luka in Stjepan, glasbeni unikum 2Cellos, ki sta že z debitantsko predelavo hita Smooth Criminal prepričala ne le svetovno javnost, ampak tudi pre­ mnoge glasbene titane.

Veliko više na seznamu nastopajočih bi mo­ rali biti omenjeni tudi Laibachi, edinstveni slovenski glasbeni izvoz, ki navdihuje tako Rammsteine kot tudi Trenta Reznorja. Pa še Mor­cheeba, Bajaga, Stroj Machine, Zmelkoow, Moveknowledgement, ščepec odličnih didžejev in vrhunski, odlični in vedno boljši Muff. Festival, ki ga resnično ne smete zamuditi.

Vsak dan šteje

Organizatorji zdaj že enega najodmevnejših festivalov v našem fevdu so za letošnjo izvedbo pripravili presenečenje, ki bo obisko­ valcem zagotovo prišla še kako prav. Vsi, ki bi se radi festivala ude­ ležili za več dni in ste zato pripravljeni na lokaciji s šotorom zavzeti svojo nepremičnino ob plaži prelestne Kolpe, imate zdaj na voljo še en dodaten, uvodni dan. 31. julija, dan pred uradnim festiva­ lom, lahko v miru prispete na lokacijo, postavite šotor, se pripravite na rajanje, na predvečer pa vas bodo celo zabavali izbrani glasbe­ ni gostje, med njimi tudi Vlado Kreslin, 2B in didžeji, ki bodo poskr­ beli za optimalno ogrevanje za uradni Schengenfest.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri