RC44 CUP

V Rovinju bo od 3. do 7. oktobra zadnja, šesta regata letošnje svetovne turneje RC44, ki bo posamezno štela tudi kot svetovno prvenstvo razreda. Na regati bo tudi RC44 Team Nika, jadralska lepotica s Slovenci v pomembnih vlogah na krovu in obali.

Informacije o dogodku
Kdo: RC44 CUP
Kje: Rovinj, Hrvaška
Kdaj: 03.10.2012 ob 09:00 do 07.10.2012 ob 20:00
Cena: Vstop prost

V neposredni bližini obale prelepega istrskega mesta se bo pomerilo 15 ekip.

Med njihovimi člani so najboljši svetovni jadralci, osvajalci zlatih olimpijskih kolajn in Ameriškega pokala, kot so Russell Coutts, Paul Cayard, Cameron Appleton, Ray Davis, Larry Ellison in drugi.

Svetovno turnejo sestav­lja šest regat, ki potekajo po vsem svetu. Vse ekipe jadrajo z enakimi jadrnicami RC44. Na vsaki so lastnik plovila, ki drži v rokah krmilo črne lepotice, štirje profe­sionalci in trije amaterji ter taktik.

Slovenci smo pri RC44 konstruktorsko, razvojno in organizacijsko zraven od sa­mega začetka, saj je jadrnico in jadralski razred z Russellom Couttsom ustvaril navtični arhitekt Andrej Justin. Pa tudi tekmovalno. Najprej z Ekipo 44, katere idejna očeta sta bila Mitja Margon in Tomaž Čopi, kasneje in še vedno tudi Igor Lah s svojo ekipo Ceeref, Marina Portorož in YC Portorož pa sta že večkrat gostila regate tega razreda.

Team Nika jadra pod taktirko mojstra jad­ralskega dvobojevanja Tomislava Bašića, za krmilom je lastnik, ruski poslovnež dr. Vladimir Prosikhin, v ekipi pa so še štirje Slovenci (Mitja Margon, Tomaž Čopi, Toš Skrt Golja, Iztok Knafelc), Hrvat in Irec, med člani ekipe na kopnem je tudi mladenič iz Srbije.

V jadralskih dvobojih je Nika na zadnjih petih tekmovanjih celo dvakrat slavila, na flotnih regatah pa je s pridnim nabiranjem tekmovalnih izkušenj, predvsem lastnika, čedalje bliže zgornji polovici flote.

Pridite jih podpret v Rovinj, kjer po tihem računajo na prvo uvrstitev v peterico.

Tekst: Borut Omerzel

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri