Balkan tango

V mariborski Kibli bo 10. decembra 2010 ob 20.00 uri na ogled multimedijska razstava Dragana Sakana z naslovom »Balkan tango with the New Idea Woman 1975-2010«, ki bo združevala umetniške fotografije, knjigo New Idea Woman in video performans Balkan Tango.

Informacije o dogodku
Kdo: Balkan tango
Kje: Multimedijski center Kibla, Maribor
Kdaj: 10.12.2010 ob 20:00
Cena: Ni podatka
Domača stran: http://www.kibla.org/o-nas/

Razstava bo predstavljala 35 izjemno uspešnih let ustvarjalnosti nedavno preminule 'skoraj mitološke osebnosti oglaševanja' - Dragana Sakana.

O razstavi

Razstava bo združevala številne veje umetniškega ustvarjanja. Na 33 umetniških fotografijah New Idea Woman bodo predstavljene uspešne kreativne ženske iz različnih ustvarjalnih smeri – umetnosti, oblikovanja, digitalne umetnosti, glasbe, arhitekture, itd.

Med damami bo tako moč videti vplivne srbske umetnice, med drugim igralke Anico Dobra, Vjero Mujović, Katarino Radivojević in Leno Bogdanović; srbsko ministrico za mladino in šport Snežano Samardžić; in manekenki Natašo Vojinovič in Anđelijo Vujović.

V okviru multimedijskega koncepta bo na razstavi predstavljena tudi četrta in zadnja knjiga Dragana Sakana z naslovom New Idea Woman in video performans Balkan Tango, v katerem na ulicah Beograda in Pirana nastopata Draganov sin, maneken in TV voditelj Lazar Sakan in balkanska kraljica magije Ivana Dudić.

Razstava, ki se bo predvidoma selila tudi po mestih po Balkanu in Evropi, je bila premierno predstavljena letošnjega avgusta na piranskem Tartinijevem trgu, otvorila pa sta jo princesa Jelisaveta Karađorđević in piranski župan.

O Draganu Sakanu

35-letno uspešno kariero Dragana Sakana v svetu idej strniti v nekaj stavkov ni lahko delo, saj je diplomiran psiholog kot kreativni direktor prejel več sto lokalnih in mednarodnih nagrad, predsedoval je številnim žirijam po vsem svetu, napisal je štiri knjige, ustanovil Svet za novo mišljenje in Beograd Festival in še veliko več bi lahko našteli.

Tako ga je skozi vse njegovo življenje spremljal stavek, s katerim se da najlažje opisati njegovo ustvarjalno pot…

Dragan Sakan je bil in ostaja »skoraj mitološka figura, človek, ki je spremenil propagando v oglaševanje v regiji«. (Advertising Age, Washington

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri