Premagajte najboljše! Si upate?

Najdaljša smučarska tekma na svetu "Beat the Best" bo 16. januarja 2016 že sedmič potekala v največjem in tudi najbolj sončnem smučarskem središču v Južnih Alpah - v Mokrinah/Nassfeldu, le okrog 150 kilometrov oddaljenem od Ljubljane.

Pozor! Vsak smučarski entuziast, starejši od 16  let, ki se upa udeležiti izziva, se še vedno lahko prijavi za eno od 800 zelo zaželenih startnih mest vse do 11. januarja 2016.

Informacije o dogodku
Kdo: Mokrine/Nassfeld
Kje: Mokrine/Nassfeld, Mokrine/Nassfeld
Kdaj: 16.01.2016do 16.01.2016
Cena: Ni podatka
Domača stran: http://www.nassfeld.at/sl
6 fotografij v galeriji

Skoraj 26 kilometrov in 6400 metrov višinske razlike morajo premagati udeleženci na tekmi, ki jo gosti nekdanji smučarski zvezdnik in ORF-ov moderator Armin Assinger, ki se bo tudi sam udeležil tekme.

Tekma "Beat the Best" je najpomembnejši športni dogodek v Nassfeldu,  v Guinnessovo knjigo svetovnih rekordov je vpisana kot najdaljša smučarska tekma na svet, vsako leto pa pritegne številne svetovno znane športnike. Skupine po 20 športnikov startajo v dvominutnih intervalih in se podajo na devet smučarskih prog različnih težavnosti. Ob progi jih spodbujajo številni gledalci, na cilju jih vse pričaka njihov aplavz. Poleg pokala Nassfeld in darilnih pogostitev v Ziljski dolini je glavna nagrada povsem nov jaguar XE, ki ga podarja Autohaus Aichlseder.

Smučarska tekma je primerna tako za posameznike kot za skupine iz podjetij, ki želijo zastopati svojo firmo oziroma predstaviti svojo športno plat. Skratka, tekma je laho športni dan ali pa celo team building. Prijavni obrazci – na voljo je šest različnih paketov, od standardnega do VIP – in vse druge podrobnosti so objavljeni na spletni strani www.schlagdasass.at.

Armin Assinger

V vsakem primeru pa se boste zabavali, kajti: 

V Mokrinah so najbolje opremljeni
Na smučišču Mokrine/Nassfeld so za novo izjemno zimsko sezono vložili več kot 23 milijonov evrov. Pridobili so 20 hektarjev dodatnih površin za proge, novo šestsedežnico po najsodobnejših standardih, zgradili so dodatne zasneževalne naprave in udobne sobe. Nič čudnega, da smučišče Mokrine sodi med deset najboljših avstrijskih smučišč.

Nova šestsedežnica
Konec novembra je začela obratovati nova najsodobnejša šestsedežnica z zaščitnimi pokrovi, ogrevanimi sedeži in otroškim varovalom, ponaša pa se seveda tudi z najsodobnejšo tehniko in najvišjim udobjem. Dolga je 1250 metrov, na poti premaga skoraj 370 višinskih metrov in povezuje skoraj 2,2 kilometra prog. Kapaciteta nove naprave znaša do 3200 ljudi na uro. Z novimi vremenskimi zaščitnimi pokrovi je v tej sezoni opremljena tudi šestsedežnica Mössernbahn 'Warm Up', ki ima prav tako ogrevane sedeže.

Nova velikost: 300 hektarjev prog
S širitvijo smučišča so v Mokrinah pridobili dodatnih 20 hektarjev prog. Skupaj tako Mokrine zdaj merijo že 300 hektarjev in navdušujejo s 110 kilometri prog in 30 žičniškimi napravami. Skupno so v smučarske proge, žičnice in vlečnice vložili okoli 12 milijonov evrov.

Vedno imajo sneg
V zadnjih letih so v Mokrinah izmerili od sedem do osem metrov zapadlega snega. Da pa bi tudi v 'primeru izpada' lahko zagotovili najvišjo zagotovljenost s snegom, so povečali zmogljivost zasneževalnih naprav, jih oskrbeli z električnim tokom in črpalnimi postajami ter zgradili nove vodne zbiralnike.

Ob progah: udobno in moderno
Tudi zunaj prog so vložili še 11 milijonov evrov: odprli so nov hotel Almhotel Kärnten s štirimi zvezdicami in sto posteljami neposredno ob progah štirisedežnice Gartnerkofel. Preverjeno vrhunski je tudi hotel istega imena kot ta štirisedežnica, torej Gartnerkofel, kjer imajo ne samo odlično hrano, ampak tudi spa (tudi posebej družinskega, namenjenega posebej otrokom!) in večerne zabave, medtem ko je v zgodnjih nadstropjih hotela blagodejen mir - za vsakogar nekaj!
V neposredni bližini je letovišče Almresort Nassfeld, ki se prav tako pohvali s štirimi zvezdicami, poleti pa so ga razširili za 28 novih izredno sodobnih hišic.

Največji cilj je smuka, ki si jo lahko vsak privošči
Da bi privabili številne goste, v Mokrinah stavijo predvsem na smučanje kot družinsko zabavo, ki si jo družine lahko privoščijo. Za družine so tako pripravili ugodne in privlačne ponudbe s številnimi pozitivnimi presenečenji. Mokrine namreč v določenih akcijskih obdobjih vabijo otroke pod deset let na brezplačno smuko. Novost je tudi akcija 'Kids Surprise', v okviru katere vsi otroci pod deset let vsako soboto skozi vso sezono dnevno smučarsko vozovnico prejmejo za deset evrov. Ne pozabimo omeniti, da je brezplačen brezžični internet na voljo na celotnem smučišču Mokrine.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri