Novi Nissan X-Trail: najbolje prodajan športni terenec na svetu postaja še boljši

  • 21.12.2018

Nissan X-Trail, najbolje prodajan športni terenec na svetu, je zdaj na voljo s številnimi posodobitvami, ki bodo izboljšale njegovo kakovost in dodelanost. Spremembe vključujejo izrazit in robusten dizajn zunanjosti, kakovostno notranjost s privlačnimi novimi funkcijam, dodatno praktičnost za lastnike in inovativne nove tehnologije, ki bodo olajšale vožnjo in povečale varnost na cesti.

8 fotografij v galeriji
  • Posodobitev Nissanovega paradnega mestnega terenca in najbolje prodajanega modela na svetu.
  • Posodobitve zajemajo osvežen zunanji dizajn, prefinjene izboljšave v notranjosti, večjo praktičnost za lastnike in inovativne nove tehnologije.
  • Pri modelu X-Trail bo prvič na voljo različica N-Connecta.
  • Novi X-Trail bo na voljo s tehnologijo avtonomne vožnje ProPILOT.
  • Posodobitve bodo okrepile položaj X-Traila kot popolno vozilo za družinske dogodivščine.
  • Prodaja se začne januarja 2018.

Struktura različic X-Trail se je z začetkom prodaje N-Connecte prvič okrepila, tako da imajo kupci na voljo še več izbire, dodane vrednosti in privlačnih funkcij. Za voznike, ki si želijo bolj prilagodljivo vožnjo in več svobode, smo v novi X-Trail vključili ProPILOT, Nissanovo tehnologijo avtonomne vožnje. Posodobitve pri modelu X-Trail smo uvedli na osnovi povratnih informacij kupcev, s čimer želimo okrepiti njegov položaj kot popolno vozilo za družinske dogodivščine.

Philippe Saillard, višji podpredsednik za prodajo in marketing pri Nissan Europe, je dejal: “Povpraševanje po terencih nenehno raste, zato je za nas izjemna čast, da je Nissan X-Trail najbolje prodajan terenec na svetu. S temi posodobitvami bo novi X-Trail kupcem zagotovil to, kar si zares želijo. Nissan X-Trail je popolno vozilo za družinske dogodivščine.”  

Podrobno o novem modelu X-Trail

X-Trail je za Nissan številka ena. Izjemno zmogljiv terenec s petimi ali sedmimi sedeži, ki je namenjen dogodivščin željnim družinam, je globalno gledano Nissanovo najbolje prodajano vozilo.

Odkar smo Nissan X-Trail leta 2000 prvič predstavili, smo vključno z ZDA, kjer model prodajamo pod imenom Rogue, prodali več kot 3,7 milijona vozil. To vključuje skoraj pol milijona vozil v Evropi, kjer model X-Trail ostaja na vrhu lestvice popularnosti. Od začetka prodaje popolnoma prenovljenega modela tretje generacije v letu 2014 smo v Evropi prodali 115.000 vozil, povpraševanje pa z leta v leto raste, tako da se je prodaja iz leta 2014 v leto 2015 podvojila, skupno število prodanih vozil pa je zraslo za 40%.

X-Trail podira vse rekorde

Skupaj z modelom Rogue je bil v fiskalnem letu 16 X-Trail najbolj priljubljen športni terenec na svetu, saj smo prodali kar 766.000 vozil – več kot kateri koli drug konkurenčni model. X-Trail nadaljuje s svojo preobrazbo: Nissan je model leta 2016 začel prodajati nov 2,0-litrski dizelski motor s 177 KM in tako okrepil izbiro motorjev, da bi ustrezal zahtevam kupcev, ki si želijo zmogljivejši pogonski sklop. Ni presenetljivo, da je bil Nissan X-Trail pri kupcih prava uspešnica. Vozilo ima pri neodvisni organizaciji za oceno vozil Reevoo izjemno oceno 8,9 od 10.

Tako kot pri vseh Nissanovih vozilih smo tudi tukaj vsako izboljšavo, ne glede na to, ali je majhna ali velika, izvedli z našimi kupci v mislih. Rezultat je novi X-Trail, ki ima nov izrazit zunanji dizajn, kakovostnejšo notranjost in dodatno praktičnost za lastnike ter inovativne nove tehnologije.

Robusten novi zunanji dizajn

Nissan X-Trail je bil vedno znan po jasno izklesanem in močnem slogu, z izrazitimi linijami, visokimi blatniškimi koši in elegantnimi linijami na pokrovu motornega prostora. Vse te značilnosti so ostale tudi pri novem modelu, saj ima X-Trail izrazit in robusten dizajn sprednjega dela vozila, z novo dinamiko in prestižnejšimi stilskimi elementi.

V ospredju je Nissanova rešetka “V-motion”, ki je širša in je zdaj v prometu bolj opazna ter odraža slog odbijača pod njo. Zdaj je v večji meri odet v barve karoserije vozila X-Trail, črna plastika pa je prevlečena s prestižnejšim sijočim premazom. Na obeh straneh sprednje rešetke sta dva sklopa žarometov, ki so odslej oblikovani posebej glede na to, ali gre za halogenske različice (pri različicah Visia, Acenta in N-Connecta) ali pa za različice z LED-diodami (pri različicah Tekna, doplačilna oprema pri različici N-Connecta). Pri obeh je na voljo nova različica dnevnih luči v obliki bumeranga.

Pri modelih z lučmi LED smo za zasenčene luči vključili sistem prilagajanja prednjih luči. To pomeni, da luči pri zavijanju dinamično sledijo vozilu glede na njegovo hitrost in krmiljenje. Tako smo poskrbeli za boljšo vidljivost pri zavijanju in večjo varnost na cesti. Po novem je vzorec snopa pri dolgih lučeh širši, vidljivost pa tako izboljšana. Izboljšali smo tudi sprednje meglenke. Predelali sprednje parkirne senzorje in v zadnjem delu novega modela X-Trail smo na novo oblikovali odbijač.

Nova premium notranjost za še večji občutek prestiža

Notranjost novega Nissan X-Traila se ponaša s številnimi posodobitvami za izboljšanje obstoječega občutka izjemne kakovosti. Ob vstopu bo voznik najprej opazil nov, izjemno dodelan volanski obroč. Odraža dizajn zadnjih Nissanovih modelov po vsem svetu in je standarden pri vseh različicah X-Trail. Nov prisekan volan olajša vstop in izstop iz vozila in zagotavlja bolj športen videz in občutek.

Kompakten osrednji del volanskega obroča je zdaj manjši, njegovi trije kraki pa so ožji. Med novosti spadajo tudi štirismerna krmilnika za prikazovalnik instrumentne plošče (levi krak) in regulator hitrosti (desni krak), ki kupcem zagotavljata intuitivnejšo uporabo in zmanjšata čas, ko voznik spremlja dogajanja na cesti. Nova funkcija je integrirano gretje, ki je pri različici Tekna del standardne opreme.

Kupci bodo lahko izbrali različico X-Traila s petimi ali sedmimi sedeži, usnjeno oblazinjenje, ki je na voljo serijsko pri različici Tekna, vsebuje izboljšane prešive, ki ustvarijo izrazitejše konture sedežev. Novost so ogrevani sedeži tako na sprednji kot na zadnji strani (ne v tretji vrsti) kot del standardne opreme pri različici Tekna. X-Trail bo še naprej omogočal izjemno prostornost in udobje, vključno z največ prostora za noge pri zadnjih sedežih v razredu. Ima številne pametne možnosti za shranjevanje in praktične rešitve kot je možnost drsenja/poklopa sedežev v drugi vrsti. 

Odpiranje/zapiranje prtljažnih vrat s funkcijo prostoročnega dostopa

Pri dveh najvišjih različicah X-Traila je bilo prej že serijsko vključeno električno zapiranje in odpiranje prtljažnega prostora. To funkcionalnost smo pri novem modelu še nadgradili, tako da omogoča zdaj tudi prostoročen dostop. Kupci z nakupovalnimi vrečami ali majhnimi otroki v naročju bodo lahko zgolj s pomikom stopala pod zadnjim odbijačem sprožili odpiralni mehanizem prtljažnika.

Poleg tega je prtljažnik pri novem X-Trailu tudi večji. Vključuje Nissanov inovativen prilagodljiv predelni sistem, ki omogoča 9 različnih postavitev polic in pregrad. Te vključujejo tudi skrivni predal, kjer bodo vaše dragocenosti na varnem. X-Trail je tako idealni partner pri družinskih dogodivščinah na prostem.

Nov sistem ozvočenja BOSE Premium

Naši kupci so si pri modelu X-Trail želeli vrhunski sistem ozvočenja, zato je zdaj pri različici Tekna serijsko na voljo popolnoma novi sistem z osmimi zvočniki. Proizvajalec sistema je podjetje BOSE, Nissanov partner za vrhunsko ozvočenje. Sistem je bil prilagojen prav za uporabo v modelu X-Trail, tako da gre za najbolj dovršen sistem ozvočenja pri katerem koli modelu Nissan Europe. S sistemom BOSE Premium boste ustvarili izjemno izkušnjo zvoka, kot na koncertu – z jasno akustiko in minimalnim popačenjem pri večji glasnosti. Na podlagi povratnih informacij kupcev smo izboljšali X-Trailova multimedijska sistema

Nova različica N-Connecta za dodatno izbiro in dodano vrednost 

Z začetkom prodaje novega modela X-Trail smo spremenili tudi strukturo njegovih različic. Kot novost poleg različic Visia, Acenta in Tekna smo dodali različico N-Connecta, ki je, tako kot pri drugih Nissanovih modelih, kot tretja od štirih umeščena med različici Acenta in Tekna. Različica N-Connecta je namenjena kupcem, ki si želijo dodano vrednost, saj se osredotoča na slog, pametne vozne tehnologije in praktičnost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri