Mi2 v Škofji Loki

2. APRILA 2016 V ŠPORTNI DVORANI TRATA

Avtohtoni slovenski rokerji Mi2, ki že več kot 20 let orjejo slovensko glasbeno ledino, bodo z vami zarockali s svojimi največjimi uspešnicami v soboto, 2. aprila 2016, ob 20.00 v športni dvorani Trata v Škofji Loki.
Gpstje: FLIRRT in THE WET.

Informacije o dogodku
Kdo: Mi2
Kje: Športna dvorana Trata, Škofja Loka, Škofja Loka
Kdaj: 02.04.2016 ob 20:00 do 02.04.2016 ob 00:00
Cena:
Domača stran: http://www.mi2.si/
3 fotografije v galeriji

Fantje iz Rogatca na Štajerskem so se svojo neposredno iskrenostjo, humorjem, razgledanostjo, igrivostjo, razumevanjem slovenskega človeka, vtisnili v srca premnogim generacijam v naši državi, s skladbami, kot so Črtica, Sladka kot med, Samo tebe te imam, Čakal sn te ko kreten, Pa si šla, Oda gudeki, Pojdi z menoj v toplice, Zbudi me za 1. maj, Moja teta Estera, Ti nisi ta, Čista jeba in drugimi, tako rekoč dvema ducatoma uspešnic, kot tudi drugimiskladbami z njihovih sedmih albumov. Spomnimo se, da so Mi2 lani s koncertom ob 20.-letnici Od Črtice do Čiste jebe že 14 dni pred koncertom razprodali veliko Halo Tivoli.
Kot gostje na koncertu v Škofji Loki se bosta s samostojnimi nastopi predstavili tudi zelo dobro znana skupina Flirrt in škofjeločani The Wet!

Sedmi studijski album Čista jeba je bil leta 2014 najbolje prodajani album v Sloveniji in je požel odlične kritike tako občinstva kot tudi novinarjev in poznavalcev, nato pa so nadaljevali z istoimeno turnejo po slovenskih klubih in predvajanjem dokumentarega filma Kdo = Mi2?.

Mi2 so omenjeni album napovedali z istoimenskim singlom. Njegov naslov med tem že postaja priljubljena besedna zveza, ki dobro povzema duh današnjega časa: »Napisali smo ljubezenski komad, ki pa bo živel tudi v drugih kontekstih. So pač časi čiste jebe,« pojasnjuje pevec skupine Tone Kregar - Tonč.

Na albumu Čista jeba je 11 skladb, štiri od njih so Mi2 že predstavili svoji publiki. »Vsaka izmed skladb nosi zgodbo iz vsakdanjega življenja, a smo ji dodali naš pristni pečat, brez katerega ne moremo in po katerem smo prepoznavni,« je povedal Jernej Dirnbek - Dimek. V popotnico novemu albumu so ulične upore pospremili z Vstati in obstati, s singlom Hči vaškega učitelja so predstavili žanr morilske balade, svojo klasično rock balado so spesnili v Staro dušo, iz radijev pa je zadonela tudi Čista jeba.

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov, od katerih so štirje rodom iz majhnega podeželskega kraja Rogatca, vzniklega na stičišču Haloz in Kozjanskega, eden pa iz bližnjega Šmarja pri Jelšah. Danes razpeti na transverzali od Ljubljane do Maribora se na svojih rednih in ustvarjalnih vajah dobivajo v Šmarju oz. v gorci pri Podčetrtku, v kateri imajo svoje svetišče in kjer je nastalo večino materiala z osmih samostojnih albumov, ki so jih objavili v svoji dosedanji karieri.

Ime Mi2 se prvič pojavi leta 1995, na slovensko glasbeno sceno pa se zasedba prebije s skladbo Črtica (1996), kakšno leto zatem pa potrdi svojo prisotnost na njej s skladbo Teta Estera. V letih 1998 in 1999 se skupini pridružijo vsi člani današnje zasedbe in skupaj posnamejo Album leta (2000), ki prinese vrsto uspešnic: Pojdi z menoj v tolice, Pa si šla, Oda gudeki, Ljubezen pod topoli, Najrajši sn pa s teboj pil, s katerimi bend postane stalni gost open air festivalov, študentskih žurov in petkovega (rockerskega) večera ljudskih veselic.

Po pozicioniranju v prvih letih delovanja zasedbe in konsolidiranju zasedbe sledi obdobje objavljanja uspešnih albumov in skladb. Leta 2002 so Mi2 izdali album Dečke s Sotle, na katerem se poleg njihove doslej največkrat predvajane skladbe Samo tebe te imam nahajata še uspešnici Odhajaš in Ko bil sn še mali pizdun. Ves čas so tudi pridno koncertirali, letno opravili od 40 do 50 nastopov, o pavzi pa niso razmišljali niti v času priprav in snemanja novih izdaj. Leta 2006 so izdali album Dobrodošli na dvor, ki prinese skladbe Sv. Margareta, Zbudi me za 1. maj, Ti nisi ta ter priredbo Indexov Sve ove godine. Predvsem po zaslugi slednje Mi2 prvič pogledajo čez mejo – kot gostje Lačnega Franza so nastopili na koncertih v Zagrebu in Beogradu, povabljeni pa so bili tudi na koncert v počastitev 40-letnice skupine Indexi v Sarajevu.

Z albuma Rokenrol (2010), ki so ga Mi2 izdali ob 15-letnici svojega delovanja, so predstavili kar 10 različnih singlov, največ uspeha med njimi pa požanjejo s pesmimi Štajersko nebo, Čakal sn te ko kreten ter Sladka kot med. To leto so pri Založbi Litera objavili njihovo Biografijo in Pesmarico, ob koncu leta pa so se odpravili na svojo prvo samostojno turnejo. Napolnjena mariborski Štuk in ljubljanska Cvetličarna odtlej postaneta njihovo stalno koncertno prizorišče ob koncu koledarskega leta.

Leta 2012 so Mi2 izdali koncertni album Decibeli, na katerem je zapis njihovih koncertov iz Cvetličarne, Studia 14 Radia Slovenije in akustičnega nastopa v oddaji Izštekani. Z izdajo dočakajo svoj prvi in to kar trojni vinil, ki so ga objavili pod okriljem založbe ZKP RTV Slovenija.

Oktobra 2014 so izdali sedmi studijski in skupno osmi album z naslovom Čista jeba. Mi2 se po izidu odpravijo na veliko koncertno turnejo in novim glasbenim dogodivščinam naproti, lansko leto pa zaključijo 3. 12. z velikim koncertom v razprodani veliki Hali Tivoli s koncertom ob svoji 20-letnici z imenom Od Črtice do Čiste jebe.

FLIRRT
Skupina Flirrt je bila ustanovljena leta 1997 in je vedno igrala pomembno vlogo v slovenskem glasbenem prostoru. To potrjujejo tudi številne uspešnice skupine Flirrt kot so: Romeo in Julija, Ona, Njena balada, Jutranji striptis, Inja, Ko je ni, V mojem telesu ... Novi album predstavlja nov mejnik v zgodovini skupine in je logična posledica in nadgradnja nastopa v oddaji Izštekani, ki že več kot dvajset let išče presežke v slovenskem glasbenem prostoru. Skupina v letu 2016 napoveduje tudi izid dvojnega studijskega albuma! Več na: www.flirrt.net

THE WET
Sproščeni, svojevrstni in predani glasbi – s temi besedami bi lahko opisali člane na novo izoblikovane škofjeloške zasedbe THe WET. Glasbeno znanje in kilometrino so si Frčo, Rudi, Dule in Vini, skupaj in vsak posebej, vrsto let nabirali že v nekaterih drugih glasbenih skupinah. Lani pa sklenili, da je čas za nov začetek in prvi skupni projekt. V prostoru za vaje so vrgli na kup dobre ideje, zanimive rime in raznolike kitarske rife ter ustvarili zanimiv glasbeni izdelek. Njihov prvenec Trip to Boston je prvovrstna mešanica glasbenih žanrov, ki jih fantje tako na plošči kot tudi znotraj posameznih skladb nadvse uspešno združujejo v svojevrsten glasbeni izraz. Temu piko na i dodajajo avtorska besedila, ki na hudomušen način opisujejo vsakdanjo realnost, postavljajo ogledalo slovenski družbi in se neizogibno dotikajo tudi ljubezni. Ob iskrenem nizanju rim si ne boste mogli kaj, da se ne bi vsake toliko nasmehnili in z mislimi skupaj zasedbo odpotovali do Bostona, po Sloveniji pa vse do Brazilije in Nizozemske. Zanimiv izlet v svet glasbe ponujajo tudi njihovi koncerti. Fantje vedo, kako poskrbeti za dobro vzdušje in nepozabno zabavo z vselej pozitivno naravnanimi ritmi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri