TONY CETINSKI OB 25-LETNICI KARIERE 9. 9. V KRIŽANKAH

NADALJEVANJE VELIKE TURNEJE OB 25-LETNICI GLASBENE KARIERE TONYJA CETINSKEGA: KRIŽANKE 9. SEPTEMBRA OB 21. URI. Po puljski Areni, beograjski Kombank Areni, zagrebški Areni in splitski Spaladium Areni Tony Cetinski tudi v ljubljanskih Križankah!

Informacije o dogodku
Kdo: Tony Cetinski
Kje: Križanke, Ljubljana
Kdaj: 09.09.2016 ob 21:00 do 09.09.2016 ob 00:00
Cena:
3 fotografije v galeriji

Vrhunski hrvaški pop in crossover pevec vam bo predstavil pesmi, ki so nastale v njegovi dolgoletni glasbeni karieri, v kateri je poleg številnih posnetih plošč in še več uspešnicah sodeloval tudi z mnogimi priznanimi hrvaškimi in svetovnimi glasbenimi zvezdami, kot so tenorist Jose Carreras, Placido Domingo, Montserrat Caballe, pop ikona Michael Bolton in še z mnogimi drugimi, v Sloveniji pa je poleg mnogih koncertnih nastopov navdušil tudi s sodelovanjem s Slovenskim filharmoničnim orkestrom z nastopi v Cankarjevem domu in v Arboretumu Volčji Potok. Zagotovo sta nepozabna tudi njegova koncerta v Mariboru in Ljubljani v sklopu »Furia Tour« leta 2008 z neverjetno koncertno produkcijo in 100 sodelujočimi na odru. Tony, ki je sodeloval z enim največjih tenoristov Josejem Carrerasom in s pop ikono Michaelom Boltonom, s katerim je nastopil tudi v Albert Royal Hallu v Londonu, se ponaša s številnimi prestižnimi nagradami porin. Jose Carreras, s katerim sta posnela skladbo Dolce Suono, pravi o Tonyju: »Tony ima lep glas, posebno barvo. Ima tipičen italijanski, lirski zvok. Zelo je nadarjen, njegov glas je sijajen inštrument...«. Poleg skladb s plošče Opet si pobijedila (2012), bo Tony Cetinski, ki je nedvomno kralj popa in ljubimec ženskega občinstva, na tem koncertu predstavil tudi številne starejše uspešnice in tako pričaral res nepozabno vzdušje v ljubljanskih Križankah.

Srce nikad ne laže je bil njegov prvi album, ki ga je posnel leta 1988. Preselil se je v Zagreb, in kmalu je v sodelovanju z managerjem Zoranom Škugoro in producentom Quidom Mineom ustvaril prve velike uspešnice, kot so Tvoje tijelo, Ja sam zaljubljen, 23. prosinac in številne druge.

Pomemben trenutek v njegovi karieri je bil leta 1993, ko je posnel pesem Nek te zagrli netko sretniji, in pa leto kasneje, ko je nastopil na Eurosongu s pesmijo Nek ti bude ljubav sva. Kmalu zatem so se vse do danes začeli vrstiti porini in druga glasbena priznanja.

Odlikovali so ga z redom Danice Hrvatske z likom Marka Mirulića za doprinos kulturi, prejel je številne porine in mnoge druge glasbene nagrade. Je suvereni vladar glasbenih lestvic. Posnel je duet z enim največjih tenoristov Josejem Carrerasom. Pesem Dolce Suono je predstavljena skoraj v vseh evropskih državah in na vseh največjih medijskih hišah in je imela neverjetno velik uspeh. Posnetek koncerta Noč za pamčenje v Zagrebu, kjer sta poleg Tonyja nastopila tudi maestro Carreras in svetovna pop ikona Michael Bolton, je obkrožil svet. Del tega spektakla so objavili mediji v Grčiji, BiH, Sloveniji, Avstriji, Italiji, Nemčiji, Švici, prispevek je bil na BBC za Veliko Britanijo in na CNN! Leta 2008 je Tony pel v slovitem londonskem Royal Albert Hallu kot gost na koncertih Michaela Boltona ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri