To soboto Gal in Severa Gjurin v kavarni Loggia

  • 09.04.2014

V Loggio 12. aprila prihajata v akustični zasedbi z gostom, Miho Krakerjem na akustični kitari. Obeta se nepozabni večer odlične glasbe, odrskega nastopa in druženja!

Foto: Goran Antley (Foto: Goran Antley)

2 fotografiji v galeriji

Severa in Gal sta se spoznala na začetku osemdesetih. Poleti. Sprva se sicer nista lotila glasbe, sta se pa dolgo spoznavala, si delila igrače, spoznanja in ideje. Ni skrivnost, da sta Gal in Severa, brat in sestra. Prav on jo je izvabil iz likovnega okolja in tudi prvič povabil na oder. Takrat za preprosto improvizacijo, kasneje v bend in zazvenela je Olivija. Pa tudi potem, ko je že davno potihnila, sta se vedno znova znašla pri takšnih ali drugačnih sodelovanjih. Njuno dolgo poznanstvo, družinska vez in očitna povezanost, pač vedno znova kujejo nove ideje, melodije in zvoke.

Severo in Gala druži podoben okus za glasbo ter dojemanje glasbe kot živega organizma – vsaka skladba vsakič zveni drugače, izvaja se v živo ter se skoraj neopazno spreminja, pretvarja in odrašča. Prav tako, kot njuno džezovsko obdobje prostega preigravanja in mladostniškega vrveža ob katerem sta oba odrasla.

Pred koncertom Kulturno umetniško društvo Artilerija iz Kopra vabi na odprtje prodajne fotografske razstave z naslovom Ženska. Na razstavi bodo sodelovali člani Kulturno umetniškega društva ARTilerija: Miha Crnič, Luka Denić, Nada Spasojević, Igor Smode, Dejana Medica Šaule , Jože Volk, Karin Kocjančič, Teja Prodan Pavlič, Nives Kačič in Ivo Gregorič iz Kopra.

Delež od prodaje fotografij bodo organizatorji v sodelovanju z ženskim društvom za kakovostno življenje Zrcalo in zavodom DS 13 namenili Materinskemu domu Solkan.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri