Petar Grašo: VELIKI KONCERT OB 20-LETNICI

Priljubljeni Petar Grašo v živo v petek, 27. maja, ob 21. uri v ljubljanskih Križankah ob 20-letnici svoje samostojne  kariere.

Informacije o dogodku
Kdo: Petar Grašo
Kje: Križanke, Ljubljana
Kdaj: 27.05.2016 ob 21:00 do 27.05.2016 ob 00:00
Cena:
2 fotografiji v galeriji

Petar Grašo je pred mesecem, dvema v prepolni splitski Spaladium Areni navdušil vse ljubitelje dobre glasbe, ki so na njegov koncert prišli iz  Hrvaške pa tudi iz Bosne in Hercegovine, Slovenije, Avstrije in celo iz Avstralije. Koncert je obiskalo več kot 12.000 obiskovalcev, ki so uživali v izrednem scenskem nastopu ter v vsakem taktu odličnega splitskega pevca in glasbenika ter njegove skupine. Ta veličastni koncert je bil najboljša najava v Petrovo turnejo ob njegovi 20-letnici ustvarjanja po večjih mestih nekdanje Jugoslavije in izven, enega od teh koncertov bomo lahko doživeli tudi v Ljubljani v maju.

Petar je s 16 leti napisal pesem Boginja, s katero je Oliver Dragojević leta 1995 osvojil drugo mesto na festivalu Dora, leta 1996 pa je pričel s samostojno kariero in s pesmijo Trebam nekoga premočno zmagal na Zadarfestu. Na istem festivalu je Oliver Dragojević osvojil prvo nagrado strokovne žirije s pesmijo Gore si ti, ki jo pravtako napisal Petar. Sledita Petrovi zmagi na Melodijah hrvaškega Jadrana leta 1997 s pesmijo Ne boli me in leta 2000 s pesmijo Sve nas manje ima tu, na Dori 1998 je njegova pesem Neka mi ne svane osvojila 1. mesto v izvedbi Danijele Martinović, s katero je pevka na Eurosongu osvojila visoko 5. mesto. Nato sledi leta 2003 osvojitev Grand Prixa na Splitskem festivalu s pesmijo Vera od suvog zlata in končno  1. nagrada na Splitskem festivalu 2014 s pesmijo Uvik isti ter absolutna zmaga s pesmijo Moje zlato na lanskem Splitskem festivalu.

Za izvajalcem so naslednji albumi: Mjesec iznad oblaka (1997), Utorak (1999), Šporke riči (2003), Best of Petar Grašo (2005), The Platinum collection  (2007), Ka hashish (s Tončijem Huljićem in zasedbo Madre Badessa, 2011), The best of collection (2014).

V začetku letošnjega aprila je priljubljeni pevec premierno predstavil prelepo balado z naslovom Srce za vodiča, ki bi bila lahko napoved že dolgo pričakovanega novega albuma priljubljenega Petra Graša.

V petek, 27. maja, se nam v Križankah zagotovo obeta odličen koncert priljubljenega pevca z njegovo spremljevalno skupino in povrhu še z  nekaterimi eminentnimi gosti, ki so tako ali drugače zaznamovali njegovo uspešno kariero.Takšen koncert je neponovljiv, zato ga res ne velja zamuditi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri