Parov Stelar Band v Kinu Šiška

DRUMWISE v sodelovanju s KINO ŠIŠKA predstavlja Parov Stelar Band.

Informacije o dogodku
Kdo: Parov Stelar Band
Kje: Kino Šiška, Ljubljana
Kdaj: 11.09.2010 ob 21:00
Cena: 15/20 evrov na dan koncerta

Marcus Füreder – Parov Stelar je priznan Avstrijski ustvarjalec, ki je zadnje desetletje zaznamoval s svojo nezmotljivo in tankočutno vizijo eklektične gasbe, ki v neprekosljivo izkušnjo povezuje predvsem jazz, swing in elektroniko.

Parov Stelar je brcnil v neznano, ko je po swing preporodu samo dišalo, še daleč pa so bili poskusi velikih pop zvezdnikov, za ponovno obuditev tega žanra, ki je bil spočet v dvajsetih prejšnjega stoletja. Pravzaprav bi morda danes lahko celo rekli, da sta Robbie in Christina svoje navdihe črpala prav od Parova, ki se je prebujanja lotil izredno inovativno in plodno.

V dobrih petih letih odkar je izšel prvi EP, je namreč izdal ogromno kakovostnega materiala, ki vsak zase lahko služi za model združevanja sodobnih studijskih prijemov in dokaj oddaljenih melodij.

Največje pozornosti je bil deležen prav zadnji album Coco, kjer je z mojstrovinami kot so 'Matilda', 'Hotel Axos' in 'Libella Swing' naravnost očaral, tako poslušalstvo, kot tudi kritike. Coco je bil prelomen tudi zaradi številnih sodelovanj z glasbeniki iz različnih žanrov.

Zelo močna je prezenca pevke, njegove žene, Lilje Bloom, tu je krasno sodelovanje z odličnim saksofonistom Max The Saxom, ki ga spremlja tudi na koncertih, elektro eksperimentatorjem Blaktroniks in drugimi. Seveda so prav posebno doživetje tudi njegovi koncerti, kjer, prav zaradi odličnosti glasbenikov, ki ga spremljajo, prevladuje izjemna energija med bendom in občinstvom. Povabljeni na ples.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri