Siddharta junija ponovno v Križankah

  • 24.05.2016

Lani so vrhunski rokerji Siddharta praznovali 20 let delovanja. Ustvarili so tako koncertne kot tudi glasbene presežke, obilo nespornih hitov, ki ih številni pojejo že kar iz podzavesti.

(Foto: Profimedia, promocijske fotografije)

Od uspeš­nice B Machine, ki je v slovenskem roku postavila nov standard in glasno dokazala, da imamo v Sloveniji izjemno dobre glas­benike nove generacije, do obveznih Samo Edini, Rave, Ring, Napoj, Male Roke, Vojna Ideja, Napalm 3, Plastika, Domine in še veliko drugih, ki se še toliko bolje slišijo v živo.

Da so Siddharta narejeni prav za koncertne odre, dokažejo s prav vsakim nastopom, pa naj gre za poln stadion ali razprodan manjši klub – Siddharta znajo ustvariti nepozabno rokersko izkušnjo, prilagojeno prostoru, atmosferi in publiki. Zato smo navdušeno sprejeli novico, da se Siddharta vrača na oder Križank. Vrnejo se 9. junija!

Pod zvezdnato nebo prestolnice, v glasbeni raj, kjer se bo esenca tega rokerskega establišmenta izrazila v vsem svojem čaru. Zdaj že dobro 20-let­nico bodo tako zaznamovali tudi na odru, v družbi zvestih poslušalcev, ki si dandanes rokerskega žurerskega večera v kakšnem Orto baru niti ne predstavljajo brez vsaj dveh komadov odlične in mnogokrat nagrajene Siddharte.

Osemkrat Siddharta

Siddharta ima pod pasom osem odličnih studijskih albumov. Začelo se je leta 1999, štiri leta po formaciji skupine, ko so izdali Id in s komadom Pot v X nemudoma postali obvez­ni glasbeni inventar vsakega študentskega žura. Leta 2001 nam je tla pod nogami spodnesel Nord. Album je predramil slovensko rokersko sceno in zvok postgrandžerskega šusa unikatno razvil na domačih tleh. Čez dve leti je album Rh- zapečatil dejstvo, da so Siddharta edinstven fenomen. Ob 20-letnici so potem postregli s kar dvema albuma, Infra in Ultra, verjamemo pa, da se nekje v ozadju že pripravlja nekaj novega, še bolj drznega in divjega.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri