Vokal čiste fantazije v Kino Šiška

Vokalni razpon treh oktav je finska temnolaska Tarja Turunen svetovnemu občinstvu sprva predstavila v sklopu zasedbe Nightwish, zdaj pa poje solo.

Informacije o dogodku
Kdo: Tarja Turunen
Kje: Kino Šiška, Ljubljana
Kdaj: 22.01.2012 ob 21:00
Cena: 28 EUR (25 predprodaja)
Domača stran: http://www.kinosiska.si/

Razočaranje ob odhodu iz zasedbe, ki je ravno začela izjemno uspešno pot zunaj finskih meja, je bilo med oboževalci čutiti predvsem zaradi skrbi, da bo Tarja po odhodu zapustila glasbeni svet.

A Tarjin mož, sicer tudi njen menedžer, ki je bil v središču spora z zasedbo, je verjel, da Tarji lahko uspe kot solo glasbenici. Ni se motil.

Tarja je še istega leta nastopila na številnih klasičnih koncertih (njen operni glas, ki je poprej izrazito izstopal kot podlaga za simfonični metal skupine Nightwish, se je izkazal za uporabnega v raznolikih žanrih), pela je celo na božičnih koncertih konec leta 2006, izkusila se je v opernih arijah, najglasneje na festivalu Savonlinna, kjer je nastopila ob finskem tenorju Raimu Sirkii in ob spremljavi simfoničnega orkestra Kuopio.

Pela je celo klasike, kot sta Puccinijeva O mio babbino caro in Verdijeva Libiamo ne' lieti calici, na koncu pa si je priborila še finsko nagrado emma za najboljšo solo pevko leta 2006.

Toda Tarja v srcu ni nikoli zapustila ljubezni do simfoničnega metala. Njeni drugi in tretji album, My Winter Storm in What Lies Beneath, sta bobneče razode­la Tarjo v njenem najljubšem elementu, podprto s težkimi kitarami in energičnim tempom, v koliziji fantazije in melodije, v glasbeni pravljici, ki je naskočila evropske rok lestvice.

Letos bo Tarja izdala četrti album, naslov še ni znan, kaj lahko pričakujemo, pa bo 22. januarja zagotovo razkrila tudi v ljubljanskem središču urbane kulture.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri