Švedski metalski zvezdniki Sabaton v Kinu Šiška

  • 16.01.2016

Če bi Vikingi danes še orali podhlajene valove severnih morij (in globine pegastih češpljic iz zakotnih skandinav­skih vasic), bi na svoje bojne pohode zagotovo povabili švedski power metalski sekstet Sabaton, ki je že konkretnih 16 let temelj severnoevropske metalske ustvarjalnosti.

(Foto: Profimedia)

Z žagajočimi kitarami, udarnimi bobni in vsemi drugimi nujnimi inštrumentalnimi elementi tradicionalnih metalskih izpovedi Sabatoni svoje pes­mi tematsko naslanjajo na zgodbe o vojni in zgodovinskih bitkah. O obeh svetovnih vojnah, o bitkah in bojevnikih, o poveljnikih na obeh straneh konfliktov.

So esencialni akterji sodobne scene tega nekoliko marginalnega žanra, obenem pa čisto legitimne legende na širši rok sceni. Da bodo obiskali tudi Ljubljano, je zato ne le za ljubitelje metala, temveč tudi nasploh za našo koncertno udejstvovanje izredno prestižen dogodek. Pa čeprav smo upali, da bodo prišli že prej.

Njihov aktualni album Heroes je nam­reč izšel že leta 2014 in nemudoma požel izjemen uspeh v domači Švedski in kasneje postal njihov prednostni zvok na vseh festivalih, ki so sledili. A če nismo bili del njihovega letnega križarjenja Sabaton po mednarodnih koncertnih središčih že lani, jih samo za svoj užitek dobimo v teh zadnjih zimskih dneh novega leta.

Dan po našem nacionalnem kulturnem prazniku bomo tako lahko pokusili še novodobno slast nekega drugega značaja, ob tem pa morda prejeli premierni vpogled v nastajanje novega projekta Sabaton.

Koncert bo 9. februarja v Kinu Šiška.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri