Rokersko osvobajanje Stožic

Bilo bi povsem v nasprotju z našim kulturnim vzorcem, če ne bi priredili glasne fešte s partizansko tematiko na dan, ko se praznuje dan upora. Letošnjega 27. aprila bo minilo že 72 let, odkar je bila ustanov­ljena Osvobodilna fronta, zato se je Tržaški partizanski pevski zbor Pinka Tomažiča, taisti pevski zbor, ki je razprodal dvorane v Trstu, Ljub­ljani, Novi Gorici in Zgoniku, letos odločil za nekaj velikega.

Informacije o dogodku
Kdo: Koncert za svobodo, za kruh
Kje: ŠRC Stožice, Ljubljana
Kdaj: 27.04.2013 ob 18:00 do 27.04.2013 ob 20:00
Cena: 18,00 EUR

Zavzel bo Stožice in s seboj pripeljal gomilo gostov za monumentalni dogodek, ki bo v teh časih vsekakor odmeval vsaj tako revolucionarno, kot je leta 1941 odmeval vzklik: »Za svobodo, za kruh!«

Da bi bili pri ponudbi kar čim bolj pestri, so na seznam odrskih povabljencev uvrstili kar čeden nabor slovenskih glasbenikov in neglasbenikov. Med prvimi so Vlado Kreslin, Iztok Mlakar, Zoran Predin, Dirty Fingers, Zaklonišče prepeva, Darko Nikolovski. Med tistimi, ki bodo zagotovo dodali svoj čar prireditvi, sta denimo Gojmir Leš­njak - Gojc in vedno tako navdušujoče zabaven Boris Kobal. Pušk med udeleženimi bo menda manj kot pred 70 in nekaj leti, sporočilo pa še vedno jasno in glasno: povezovanje generacij, enotnost in dojemljivost za stisko drugega, solidarnost ter seveda preseganje delitev v prizadevanju za bolj humano družbo. Nam se zdi to nadvse plemenit namen, podprt z žlahtno primorsko kapljico pa bo brez dvoma tudi zelo ustvarjalen.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri