MASSIMO live! Jutri v Križankah

Najkarizmatičnejši hrvaški šansonjer bo v Plečnikovem avditoriju prvič v Sloveniji predstavil dolgo pričakovano novo ploščo Jedan dan ljubavi, na kateri mu je skladbo Gdje poljupci krote lava spisal dolgoletni prijatelj Zoran Predin.

Informacije o dogodku
Kdo: Massimo Savić
Kje: Križanke, Ljubljana
Kdaj: 14.05.2015 ob 21:00
Cena:
2 fotografiji v galeriji

MASSIMO live!

Ljubljana :: Križanke :: 14.05.2015 ob 21:00 uri

Massimo Savić je unikaten glas na sceni že več kot trideset let. Prvič je eksplodiral v stratosfero popularnosti sredi osemdesetih kot vokalist in kitarist kultne zasedbe Dorian Gray, katere uspešnica Sjaj u tami je ena najmarkantnejših hitov jugoslovanske rokovske scene. Do konca desetletja je kot solistični izvajalec postal najpopularnejši hrvaški izvajalec, ki je na krilih uspešnic, kot so Stranac u noći in Samo jedan dan, razprodajal največje dvorane nekdanje skupne države.

Njegov zmagovalni povratek na sceno pred slabim desetletjem - obdobje vojne je preživel v depresiji daleč od koncertnih odrov in norišnice, ki je jo je razpihovalo nacionalno sovraštvo - je pokazal, kako zelo ga je občinstvo pogrešalo. Če je povratniško ploščo naslovljeno Massimo (2002) občinstvo spregledalo, ni spregledalo njegovih emocionalnih nastopov. Z ustno reklamo je več in več ljudi kupilo koncertne vstopnice, da bi se prepričali, ali je res tako dober, kot trdijo njihovi prijatelji.

Naslednja plošča Vještina (2003) je bila zadetek v polno. Čutne interpretacije standardov (Bacila je sve niz reku, Loše vino, Libar, Moja voda) so legendarne skladbe poslušalstvu predstavile v novi, sveži luči. Massimo je naenkrat postal zelo iskan koncertni izvajalec in čez leto izdal nadaljevanje Vještine, album, ki se je v polovici naslanjal na predelave in v drugi polovici na avtorske skladbe, ki jih je med drugim prispeval tudi Arsen Dedić.

Javnost se je zdaj navadila na njegovo prisotnost na sceni, albumi, kot so Sunce se ponovo radja (2008), koncertni Massimo sings Sinatra, na kateri je ob spremljavi hrvaškega big bang orkestra na svojstven način interpretiral standarde legendarnega "Blue Eye" Franka. Sledili so razprodani koncerti in nagrade, Massimo je dobitnik največ porinov, hrvaških gremijev za moško vokalno izvedbo. Trideseto obletnico kariere je proslavil z razprodanim nastopom v legendarni Puljski Areni, ki se je pridružila seznamu ostalih eminentnih prizorišč po bivši skupni državi, na katere je izobesil napis "razprodano": zagrebški dvorani Vatroslav Lisinski, beograjski Sava Centar, Gradski vrt v Osijeku, Slovensko narodno gledališče v Mariboru in tudi veliko dvorano zagrebškega Doma sportova, kjer so nastop premestili iz manjše istoimenske dvorane v veliko, potem ko so dober mesec in pol pošle vse vstopnice.

Križanke so jutri naslednja postaja njegovih eminentnih predstav. Užitek zagotovljen.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri