Lado Leskovar kot Sinatra na Gradu

Lado Leskovar in Gipsy Swing Kvintet z glasbo Franka Sinatre ob 100. obletnici njegovega rojstva v četrtek, 20. avgusta, ob 21. uri na Grajskem dvorišču Ljubljanskega gradu!

Informacije o dogodku
Kdo: Lado Leskovar
Kje: Ljubljanski grad, Ljubljana
Kdaj: 20.08.2015 ob 20:00 do 20.08.2015 ob 23:59
Cena:

Edinstveni ambient Grajskega dvorišča Ljubljanskega gradu bo v poletnem mesecu avgustu zaživel s še enim neprekosljivim slovenskim pevcem, ki obuja živi spomin na svetovno legendo. V četrtek, 20. avgusta, ob 21.00 boste na prizorišču Grajskega dvorišča Ljubljanskega gradu lahko doživeli najlepše skladbe legendarnega Franka Sinatre, ki se je rodil pred 100 leti, v izjemni interpretaciji Lada Leskovarja in Gipsy Swing kvinteta. Med skladbami tega nepozabnega ameriškega pevca, boste prav gotovo slišali pesmi, kot so My Way, Strangers In The Night, Moon River, All Of Me, Everybody Loves Somebody in številne druge legendarne skladbe, ki odzvanjajo po celem svetu tudi že 8 desetletij!

LADO LESKOVAR – PESMI NEMINLJIVEGA FRANKA SINATRE OB 100-LETNICI ROJSTVA

Poseben program Lada Leskovarja ob spremljavi Gipsy Swing kvinteta daje brezčasnim hitom Sinatre živahno in atraktivno preobleko. Lado Leskovar je posnel več kot 300 popevk in šansonov. Igral je tudi v nekaterih slovenskih filmih. Po končani nižji gimnaziji se je vpisal na Pomorsko srednjo šolo v Piranu, kjer je maturiral leta 1961. Svojo prvo glasbeno nagrado je osvojil leta 1963 na Slovenski popevki na Bledu s pesmijo Malokdaj se srečava. Leta 1967 je s pesmijo Vse rože sveta zastopal Jugoslavijo na tekmovanju za Pesem Evrovizije na Dunaju. Kot novinar in urednik je deloval na RTV Slovenija. Od leta 1998 je slovenski ambasador UNICEF-a.

Lado Leskovar je od sredine šestdesetih let, takrat je začel svojo pevsko kariero z zmago na oddaji Pokaži, kaj znaš, ena osrednjih slovenskih pevskih osebnosti. Preizkušal se je v različnih zabavnoglasbenih zvrsteh, uveljavil se je v slovenskem, tedaj jugoslovanskem, in evropskem glasbenem prostoru (tu velja spomniti na njegovo izjemno pevsko kariero v Sovjetski zvezi in v nekdanji Jugoslaviji), pesmi, ki jih je pel na festivalih (tako na Slovenski popevki, kot v Opatiji in še kje), pa so bile velikokrat nagrajene z najvišjimi festivalskimi priznanji.

Omenimo le nekatere izmed festivalov, na katerih je Lado Leskovar nastopil z velikim uspehom, ob domačih so tu še mednarodni – Evrovizija, Intervizija, Glasba ne pozna meja, Jazz z Elizejskih poljan ... Prepeval je še v Barceloni, Budimpešti, Moskvi, Montreauxu in seveda po vsej nekdanji Jugoslaviji. Za domače in evropske diskografske hiše je posnel vrsto plošč in kaset, v radijske fonoteke je tako prispeval več kot 200 pesmi. Kar preko 300 posnetkov, plošč, kaset, nastopov na TV, festivalov, filmov je za Ladom. In jih bo še! Gotovo!

Njegova pevska kariera je povezana tudi s filmskimi vlogami, najbolj odmevna je bila v slovitem angleškem filmu Isadora, v katerem je zaigral ob Vanessi Redgrave. Angleška igralka se je priklonila pevcu in prijatelju Ladu Leskovarju, ko se je udeležila njegovega samostojnega koncerta v ljubljanskem Cankarjevem domu ob 30-letnici Leskovarjeve pevske kariere.

Lado Leskovar se je kot pevec uveljavil v mnogih zabavno–glasbenih zvrsteh, vsekakor pa je dosegel enega svojih pevsko ustvarjalnih vrhuncev z imenitnim interpretiranjem tako slovenskih, kot tudi svetovno znanih šansonov. Njegova doživeta tenkočutna interpretacija šansonov Zakaj, Glažek vinčka, Vagabund, Pismo za Mary Brown, Tvoje oči Marija, Nekoga moraš imeti rad, Nathalie, Nedelja na Orlyju, Otrok, Potraži me u predgradju, Poslednja postaja, ... - omenili smo le nekatere - ga je uveljavila kot imenitnega šansonjerja, ki mu je uspelo umestiti šanson tudi v slovenskem okolju. Tu pa najdemo tudi Leskovarjevo intimno in pevsko vezanost na nepozabno poezijo in šansone Franeta Milčinskega - Ježka.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri