Koncert Boštjana Narata

Boštjan Narat, glas, kitara; posebna gostja Mina Špiler, glas.

Informacije o dogodku
Kdo: Boštjan Narat
Kje: Klub Cankarjev dom, Ljubljana
Kdaj: 19.10.2010 ob 20:30
Cena: 14, 11* EUR (*za mlajše od 25 in starejše od 65)
Domača stran: http://www.myspace.com/naratbostjan

Boštjan Narat, filozof in glasbenik, vodja skupine Katalena ter avtor in izvajalec scenske glasbe, je marca letos izdal svoj solistični prvenec, album z naslovom Strah je odveč.

Z njim je sicer že precej uveljavljeni glasbenik vstopil v naš glasbeni prostor ne samo kot kitarist in avtor besedil ter glasbe, ampak tudi kot pevec in kantavtor.

Na torkovem koncertu bo predstavil skladbe s svojega albuma 'Strah je odveč' med katerimi je tudi najnovejši single 'Odhod domov', in nekaj novih, še neobjavljenih skladb, za katere je letos že prejel zlato nagrado na edinem kantavtorskem festivalu v Sloveniji, Kantfest.

'Odhod domov' je plod sodelovanja s priljubljeno pevko Mino Špiler iz skupine Melodrom, ki se bo Naratu pridružila na odru Kluba Cankarjevega doma za oktobrski koncert.

»Slogovno se Narat ne oddaljuje od konvencij kantavtorstva, značilnih za pevce, ki se sami spremljajo s kitaro; slišati je bluesovske, folkovske in tudi countryjaške prijeme, a vokalno interpretacijo večinoma krasi značilna slovenska melodičnost, tako da bi si nekatere pesmi lahko predstavljali v interpretaciji kake staroste slovenske scene. Kar je kajpak kompliment! ... Največji Naratov dosežek pa so besedila; v njih se dotika, če poenostavimo, večnih življenjskih vprašanj. Ta obravnava poglobljeno, z nenavadnimi poetičnimi slikami in prispodobami, ki se ti med poslušanjem kar pričarajo v glavi.« Mario Batelić, Radio Študent.

Klub CD, 14, 11* EUR (*za mlajše od 25 in starejše od 65 let)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri