Joe Satriani

Satriani je svetovno znan kot en od tehnično najbolj dovršenih in spoštovanih kitaristov v zgodovini rock glasbe. Po izdaji prvega albuma »Surfing With The Alien« leta 1987 so ga pogosto izbrali za najboljšega solo kitarista v mnogih glasbenih revijah, prejel je tudi številne glasbene nagrade, kar 14-krat pa so ga predlagali za nagrado grammy. Sodeloval je z Mickom Jaggerjem na njegovi prvi solo turneji, z Deep Purple in številnimi drugimi. Po izidu nekaj vrhunskih albumov, se je leta 1996 prvič podal na turnejo v »zasedbi« G3, ki je požela velikanski uspeh po vsem svetu. Pričetek predprodaje vstopnic se prične že danes, 11. 8. 2010 na vseh prodajnih mestih Eventima.

Informacije o dogodku
Kdo: Joe Satriani
Kje: Hala Tivoli, Ljubljana
Kdaj: 10.11.2010 ob 20:00
Cena: 34 EUR (39 EUR parter)

Joe Satriani je svetovno znani kitarski heroj od leta 1987, ko je izdal izjemno prodoren album »Surfing With The Alien«. Po prodanih več kot 10 milijonih albumov, štirinajstih nominacijah za nagrado grammy in neštetetih nagradah, Satriani še vedno premika meje sodobne kitarske rock glasbe.
.
Svojo kariero je pričel kot učitelj mnogih znanih kitaristov, kot sta Kirk Hammet (Metallica) in  kitarski virtuoz Steve Vai. Satriani je svetovno znan kot en od tehnično najbolj dovršenih in spoštovanih kitaristov v zgodovini rock glasbe. Satriani, ki ima za svojega največjega vzornika Jimmija Hendrixa, je hitro pridobil sloves enega najbolj vplivnih rock kitaristov. Po izdaji prvega albuma »Surfing With The Alien« leta 1987 so ga pogosto izbrali za najboljšega solo kitarista v mnogih glasbenih revijah. Po vabilu Micka Jaggerja za spremljanje na njegovi prvi solo turneji in vabilu Deep Purple za spremljanje na turneji na Japonskem in po Evropi, se je hitro dokazal kot pravi kitarski heroj.

Po izidu nekaj vrhunskih albumov, se je leta 1996 prvič podal na turnejo v »zasedbi« G3, ki je požela velikanski uspeh. V tej postavi so razprodali številne koncerte v ZDA, Evropi, v Južni Ameriki, na Japonskem in v Avstraliji, izdali pa so tudi DVD s posnetki v živo.

Leta 2009 se je Satriani združil s Sammyjem Hagarjem in Michaelom Anthonyjem (Van Halen) ter Chadom Smithom iz Red Hot Chili Peppers in ustanovil z njimi skupino Chickenfoot. Prvi album te zasedbe je postal mednarodno uspešen, prejeli pa so zlate nagrade v ZDA, v Kanadi in Evropi, poleg tega pa so jih v reviji Classic Rock Magazine proglasili za najboljšo novo skupino leta 2009.

Joe Satriani bo izdal novo ploščo, že enajsto po vrsti, predvidoma oktobra 2010!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri