Imeli bomo Nelly

Prav navdušeni smo nad desantom glasbenih zvezdnikov na naš mali fevd, kot da se končno postavljamo na koncertni zemljevid tudi tistih, ki jih v teh koncih skorajda ne bi pričakovali.

Informacije o dogodku
Kdo: Nelly Furtado
Kje: Hala Tivoli, Ljubljana
Kdaj: 14.03.2013 ob 20:00
Cena: 38-45 EUR
Domača stran: http://www.nellyfurtado.com/

Nelly Furtado, sicer mama desetletne hčerke Nevis Chetan, je sprožila preštevilna vprašanja o svojih spolnih tendencah, ko je leta 2006 v intervjuju za revijo Genre pritrdilno odgovorila na vprašanje, ali je kdaj čutila privlačnost do žensk. S poroko leta 2008 je pogasila te govorice, se pa še vedno šušlja, da je nekoč zavrnila ponudbo v višini pol milijona dolarjev, da bi se slikala za ameriški Playboy. Popolnoma oblečena. Smo se ji res tako zamerili?

Napoved koncerta Nelly Furtado nas je vsekakor ujela popolnoma nepripravljene. Že zato, ker se nam zdi nekoliko nerodno, da prihaja nekaj let po tistem, ko je bila lepotica raztresena po vseh svetovnih lestvicah.

Nelly smo nazadnje poslušali lani septembra, ko je predstavila album The Spirit Indestructible, s katerim ohranja di­stanco od uspešnega Loose, ki jo je s komadi Maneater, Promiscuous, Say It Right in All Good Things (Come to an End) uveljavil kot še eno valilnico zlatih jajc, takrat ob boku Justina Timberlaka in Timbalanda.

Njen vmesni album Mi Plan, zapet izključno v španščini, in aktualni The Spirit Indestructible sta v zadnjih štirih letih Nelly Furtado vrnila v območje glasbene specifičnosti, na obrobje, kjer tipajo predvsem sladokusci v želji po razvajanju z glasbo, ki je lestvice ne tolerirajo.

Štiriintridesetletna dobitnica dveh gremijev bo torej v Slovenijo prišla razvajat obe hemisferi poslušalcev. Na eni strani bodo tako na svoj račun prišli tisti, ki so Nelly spoznali v času mainstreamovske dominacije albuma Loose, so nanjo plesali in jo kon­zumirali kot lestvični utrinek.

Na drugi strani bodo v koncertu lahko uživali tudi izbirčnejši, tisti, ki so Nelly vzeli za svojo, jo sprejeli v inventar izjemnih vokalov in poznajo pot, ki jo je latino dekle prehodilo v 13 letih, vse od tistega njenega simpatičnega uvoda v kariero z uspešnico I'm Like A Bird.

Vstopnice na Eventim in ostalih prodajnih mestih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri