Glasba zavoljo glasbe

Agencija, založba in distribucija Celinka je pred leti nastala zato, da bi v Sloveniji imeli založbo, ki zna prisluhniti vsakemu glasbeniku in med slišanimi odkriti tiste, ki potrebujejo in si zaslužijo pomoč, da si izborijo prostor na sceni.

Informacije o dogodku
Kdo: Festival Godibodi 2012
Kje: Prizorišča po Sloveniji, Ljubljana
Kdaj: 17.04.2012 ob 18:00 do 21.04.2012 ob 23:00
Cena: 5-20 EUR
Domača stran: http://www.godibodi.si/

Založba, ki nam je med drugim predstavila tudi Katarino Malo – naši bralci jo zelo dobro poznajo –, ima zdaj že pet let zaporedoma dovolj razlogov, da iskrene domače glasbenike pred poletjem združi tudi na odmevnem festivalu Godibodi.

Skupaj z zavodom Godibodi bodo tako tudi letos izvedli številne koncerte po vsej Sloveniji, od Ljubljane prek Kranja do Maribora.

Kaj lahko pričakujemo?

Inovativno glasbeno ustvarjalnost izvajalcev, ki jih ravno ne slišite vsak dan na radijskih postajah, avtorsko glasbo, ob kateri se boste načudili, koliko skritega talenta odmeva po naših poljih, priredbe sodobnih hitov in ljudsko glasbo pozabljenega časa – godba vseh dimenzij.

Največ glasbenih užitkov bomo doživeli kar pod zvezdnatim nebom Lutkovnega gledališča v Ljubljani (Oder pod zvezdami), kjer se bo v štirih dneh zvrstilo osem izvajalcev, drugo prizorišče v Ljubljani pa bo v hostlu Celica. Maribor nas bo vabil v klub Satchmo, s kranjskimi domačini pa se bomo zabavali v Hiši Layer. Da bo mera polna, se bomo v soboto po koncertih v Ljubljani zabavali še na ustrezno podprti sklepni zabavi. Za podrobnosti pokukajte v okvirček.

Kdo in kje?

Na ljubljanskem Odru pod zvezdami bodo nastopili Neomi, Volk Folk, Jazoo, Klarisa Jovanovič & Della Segodba, Katja Koren, Nula Kelvina, založba Celinka pa najbolj poudarja predvsem nastop skupine Katice, saj bodo predstavili skladbe, posnete v sodelovanju s priznanim producentom Aldom Ivančičem. Poleg njih bomo slišali še Chrisa Eckmana, Jano Sen in Aritmijo duo, medtem ko bodo Maribor zavzeli Nula Kelvina ter Eva Hren & Sladcore, prav tako pa bomo tam lahko ujeli Katjo Koren.

Medtem se bodo še na odru v Kranju predstavili Volk Folk, Neomi in Jazooji. Večino slišanega bo na voljo tudi na svežih studijskih albumih – pri Celinki bodo namreč v času festivala izdali kar sedem novih albumov! Preverite jih na www.celinka.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri