Eros Ramazzotti v Ljubljani

V ljubljansko Halo Tivoli 19. novembra 2009 ob 20.00 prihaja italijanski "lomilec src", Eros Ramazzoti. Veliki koncertni spektakel bo v sklopu nove turneje, ki je prične dober mesec pred ljubljanskim koncertom v Riminiju, do decembra 2010 pa bo nastopil po vsej Evropi ter Južni in Severni Ameriki.

Informacije o dogodku
Kdo: Eros Ramazzotti
Kje: Hala Tivoli, Ljubljana
Kdaj: 19.11.2009 ob 20:00
Cena: 69 € / 79 €

Eros Ramazzotti je rojen 28. oktobra 1963 v rimski Cinecitta. Leta 1981 je sodeloval na tekmovanju “Voci Nuove di Castrocaro”, kjer se je uvrstil v finale s svojo skladbo “Rock 80” in dobil prvo pogodbo pri mladi založbi DDD. Leta 1982 je izdal svoj prvi singel “Ad un amico”. Eros slavi na festivalu v Sanremu leta 1984, ko je zmagal s pesmijo “Terra promessa”.

Leta 1985 se je Eros vrnil na festival v Sanremu in končal na 6. mestu s skladbo “Una storia importante”, ki je na njegovem prvem albumu “Cuori agitati”. Leta 1986 je Ramazzotti izdal svoj drugi album “Nuovi eroi” in znova zmagal na festivalu v Sanremu s pesmijo “Adesso tu”. Leta 1987 je izšel album “In certi momenti”, na katerem je tudi duet s Patsy Kensit, “La luce buona delle stelle”. Eros se je nato odpravil na devetmesečno turnejo, na kateri ga je poslušalo na milijone ljudi.

Potrditev za Erosa kot mednarodno uveljavljenega glasbenika pa pride v aprilu leta 1990, ko se je njegove novinarske konferenci za peti album, “In ogni senso”, v Benetkah udeležilo kar 200 novinarjev iz vsega sveta, saj je bil album izdan v kar petnajstih državah. Obdobje 1993/ 94 je bilo polno uspehov. Album “Tutte storie” (1993) je prodal v šest milijonov izvodih in dosegel vrhove glasbenih lestvic po vsej Evropi. Kultni ameriški režiser Spike Lee, ki ni še nikoli posnel videa za kakega belega izvajalca, je režiral video za prvi singl s plošče “Cose della vita”. Erosovo zlato leto, 1994, se je zaokrožilo s podpisom pogodbe z BMG International. Poleti leta 1995 je Ramazotti sodeloval na European Music Summer Festival skupaj z Rodom Stewartom, Eltonom Johnom in Joejem Cockerjem.

Prihodnje leto, točneje 13. maja 1996, je izdal ploščo “Dove c’e musica”, ki je prvi album, ki ga je v celoti naredil v lastni produkciji. V oktobru 1997 je izšla plošča „Eros“, zbirka njegovih največjih uspešnic, tako spontanih prvih pesmi kot zrelih rock skladb.

Februarja 1998 je začel uspešno svetovno turnejo, med katero je nastopal v Južni Ameriki, ZDA in v Evropi. Maja je sodeloval na koncertih treh tenorjev „Pavarotti And friends“. Oktobra 2000 je Eros izdal novo ploščo “Stilelibero”, s katero je znova utrdil svoj položaj v glasbenem svetu. Leta 2001 je bil povsem predan turneji za “Stilelibero”, na kateri je osvojil tudi Vzhodno Evropo, najbolj nepozabni pa so bili trije razprodani koncerti v Moskvi.

Maja 2003 je izšel njegov album “9”. Prvi singel “Un’emozione per sempre” se je povzpel na sam vrh vseh glasbenih in prodajnih lestvic. Plošča „9“ se je na vrhu prodajnih lestvic obdržala kar 14 tednov, 95 tednov pa je ostala med stotimi najbolje prodajanimi. Na turneji je imel kar sto koncertov z več milijoni obiskovalcev.

Svetovno turnejo je nadaljeval v Severni in Južni Ameriki, Aziji in Afriki, nato pa se je vrnil v Italijo, kjer je imel poletno turnejo po stadionih. Pod režijsko taktirko Hamisha Hamiltona, ki je sodeloval z Madonno, U2 in Robbiejem Williamsom, je decembra 2004 nastal DVD “Eros Roma Live”. Oktobra 2005 je izdal že svoj deseti album “Calma apparente”, ki ga je produciral skupaj s Claudiem Guidettijem.

V 28 letih kariere je Eros Ramazotti prodal več kot 36 milijonov plošč. V okviru nove turneje ga bomo videli tudi v Ljubljani, 19. novembra 2009 v Hali Tivoli. Zagotovo gre za koncert, ki ga ne gre zamuditi!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri