Demolition Group z novim albumom

Deset let po izidu zadnjega albuma Bič, luč in upanje in po skoraj 30-ih letih brezkompromisnega delovanja na robu rocka, Demolition Group napovedujejo svojo najnovejšo stvaritev, produkt težkih časov: Planet starcev.

Informacije o dogodku
Kdo: Demolition Group
Kje: Kino Šiška, Ljubljana
Kdaj: 12.05.2011 ob 21:00
Cena: 12 EUR, 15 EUR na dan dogodka
Domača stran: http://www.demolitiongroup.si/

»Planet starcev je premislek o času, v katerem živimo, ki se ne omejuje z njegovimi vzorci,« pravi o svojem novem izdelku skupina, ki nenehno eksperimentira in je pripravljena slediti le pravilom, ki si jih postavlja sama. Brežiški rockerji bodo svoj novi album premierno predstavili v ljubljanskem Kinu Šiška 12. maja letos.

Novi album, na katerem zvenijo še bolj udarno in samosvoje kot kdajkoli prej, bo izšel v samozaložbi, na njem pa bo 13 skladb, ki so jih v celoti ustvarili v preteklem letu. Nekatere skladbe njihovi najzvestejši poslušalci že poznajo, saj so jih lani že igrali na poletnih in jesenskih koncertih, pesem Ljubiva za svet pa so Demolition Group konec leta 2010 predstavili kot svojo prvo božično pesem. »Brez lažne skromnosti lahko rečemo, da Demolitioni z novo ploščo ponovno dokazujemo, da sodimo v sam vrh neodvisne produkcije rock glasbe v Sloveniji,« o novem albumu pravijo avtorji. 

Demolition Group bodo svoj novi album premierno predstavili 12. maja v ljubljanskem Kinu Šiška. Za premiero obljubljajo, da si bodo ostali zvesti, torej kot vselej drugačni: »Brez gostov, brez poliranja, hrupni in divji. Do zadnje kaplje znoja, do zadnje kaplje krvi.«

Album bo mogoče kupiti 12. maja po koncertu v Kinu Šiška, že naslednji dan pa v redni prodaji v specializiranih trgovinah in na spletni strani skupine: www.demolitiongroup.si.

Demolition Group so nastali leta 1985 kot frakcija, širitev in nadaljevanje dela njihove praskupine GAST'R'BAJTR'S (ustanovljena 1982). Do danes so izdali albume Clomonics, Vox Clamantis, Mizerika (vse 1986), Miracle (1989), Bad Gag 2 in Demolition Group Plays Gastarbajters (oba 1993), Deep True Love (1995), Neovangelij (1998) in Bič Luč + Upanje (2001).

Omeniti velja tudi glasbo za predstave Roberto Zucco (Mladinsko gledališče Ljubljana, 1994), Butterendfly (Slovensko mladinsko gledališče in Gledališče Glej, 1995) in Mesto v katerem nisem bil (Slovensko mladinsko gledališče, 1998) ter filma Sladke sanje in  Temni angeli usode (scenarij Goran Šalamun, režija Sašo Podgoršek), v katerem so tudi odigrali glavne vloge.

Najširšo slovensko javnost so nase opozorili z odmevnim sodelovanjem s Heleno Blagne, divo slovenske popularne glasbe, v pesmi Dež (album Neovangelij).

Kreativno jedro Demolition Group še danes sestavljajo člani prvotne zasedbe Bojan Fifnja, Jože Pegam, Matjaž Pegam in Goran Šalamon, ki sta se jim pridružila nova člana Tomi Gregl in Ivica Gregl na bas kitari in bobnih.

Vstopnice na www.eventim.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri