Bee Gees – Robin Gibb Live

Robin Gibb ima zelo poseben glas. Z njim se je trio bratov Gibb v začetku šestdesetih za vselej uvrstil na glasbeni zemljevid pod skup­nim imenom Bee Gees.

Informacije o dogodku
Kdo: Bee Gees – Robin Gibb Live
Kje: ŠRC Stožice, Ljubljana
Kdaj: 22.11.2010 ob 20:00
Cena: 45-75 EUR
Domača stran: http://www.robingibb.com/

Ustvarjali so dobra štiri desetletja, tja do smrti enega od bratov, Mauricea Gibba, leta 2003. Bee Gees so za sedem let utihnili, lani pa sta Robin in Barry spet zagnala mehkorokovski momentum. Ob vsem tem je Robin ves čas nastopal solo, saj mu glasba ni bila več le poklic, ampak ves njegov svet, njegovo zatočišče in medij.

Tako se navkljub nenadni bratovi smrti in posledičnemu odhodu Bee Gees z glasbenega prizorišča ni popolnoma umaknil. Kot po naključju je ravno v tistem tednu izdal popolnoma svež album Magnet, na katerem je prepeval o izgubi in pogrešanju.

Leta 2004 je ta spomin ponesel še na solo turnejo po Nemčiji, Rusiji in Aziji, jo nato nadaljeval še v Južni Ameriki in leta 2006 še na na Floridi. Takrat se mu je na odru prvič po Mauriceovi smrti pridružil brat Barry, a vstajenja skupine Bee Gees kljub temu nista napovedala vse do leta 2009.

Velikega Robina Gibba danes označujejo številni simboli: članstvo med najslavnejšimi pisci glasbe, naziv komandirja Reda britanskega imperija (CBE), ki mu ga je kraljica podelila na novoletni večer leta 2001, častni doktorat univerze v Manchestru in vedno stilski naočniki s tipično modrim steklom. Robin Gibb je definicija glasbene večnosti.

Kako lahko preživijo ideja, zvok, melodija in strast, v živo prisluhnite v Areni Stožice, kamor so zaradi ogromnega zanimanja preselili njegov ljubljanski obisk.

Vstopnice: www.eventim.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri