Logan: Wolverine (Logan)

  • 28.03.2017

Nažrti filmov o superherojih smo vseeno težko pričakovali poslednjo nastavitev zgodbe o Wolverinu, ikoni franšize Možje X.

(Foto: Profimedia)

Trpko življenje Wolverina, ki ga že od začetka filmske interpretacije nadvse všečno igra avstralski hrust Hugh Jackman, nekje v prihodnosti le doživi svoj zaključek. Tam, kjer je Wolverine le še Logan, ko mu moči pojenjajo in ko njegov mentor in kamerad Xavier v nemilostnem grabežu Alzheimerjeve bolezni izgublja spomin in svoje mutantske sposobnosti, se pripeti drugačen film o superherojih. Takšen, ki je označen s črko R, ker je prepovedan za mulce. Je surov, brutalen, izčrpen, celo živ­ljenjski. Vse prispodobe, s katerimi tovrstni filmi orisujejo našo realnost, se tu preslikajo na najbolj primarno raven. Da smo vsi ljudje, ki bijemo svoje bitke, se zoperstavljamo okoliščinam, ki skušajo omajati naša načela. To je zadnji film, v katerem Hugh Jackman igra Wolverina, in zadnji film, v katerem fantastični Patrick Stewart igra profesorja X. Film, nabit s čustvi. Film, za generacijo, ki zna videti več, kot je prikazano na platnu.

R: James Mangold
I: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook
Ocena: 4

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri