7. Mednarodni festival Animateka

Med 6. in 12. decembrom 2010 bo v ljubljanskem Kinodvoru in Slovenski kinoteki potekala 7. edicija Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka.

Informacije o dogodku
Kdo: 7. Mednarodni festival Animateka
Kje: Kinodvor, Kinoteka, Ljubljana
Kdaj: 06.12.2010 ob 20:00 do 12.11.2010 ob 20:00
Cena: Ni podatka
Domača stran: http://www.animateka.si/

Predstavilo se bo okoli 400 animiranih filmov, med njimi bo 6 celovečernih. Tudi letos Animateka ponuja pester spremljevalni program, 5 likovnih razstav in 3 avdio-vizualne dogodke.

Od 16. do 18. decembra pa bo letos Animateka tudi v Kinu Udarnik v Mariboru!

Poleg tradicionalnega Tekmovalnega programa kratkih animiranih filmov iz Srednje in Vzhodne Evrope, Tekmovalnega mednarodnega programa Slon za otroke in mladino ter programa Svetovni jagodni izbor, se Animateka letos retrospektivno in obsežno posveča avantgardnemu animiranemu filmu, fokusira na nemško animirano produkcijo in predstavlja manjši fokus na japonsko sodobno animacijo.

Letošnja novost je tudi Evropski študentski tekmovalni program. Prav posebna bo projekcija prvega celovečernega evropskega animiranega filma Dogodivščine princa Ahmeda (1926), pospremljena z živo glasbeno spremljavo skladatelja Andreja Goričarja na klavirju.

V Slovenskem etnografskem muzeju pa se bo z decembrom odprla večmedijska razstava velikega in pomembnega francoskega studia animiranega filma Folimage - od začetkov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri