Festival Carniola

V Kranju se bo od 20. avgusta do 26. septembra odvijal Festival Carniola, ki je močno zasidran v gorenjskem in širšem slovenskem kulturnem prostoru.

Tudi letos bo festival ponudil pester program s koncerti klasične in popularne glasbe, gledališkimi predstavami, opero, filmom ter spremljevalnim otroškim programom.

Informacije o dogodku
Kdo: Festival Carniola
Kje: Grad Khislstein in Pungert, Kranj
Kdaj: 20.08.2010 ob 20:30 do 26.08.2010 ob 00:00
Cena: Ni podatka

Nastopili bodo: Darkwood Dub, Mariachi Internacional Alma de México, Katanija, Josipa Lisac, Sambadebluez, Terrafolk in Simbolični orkester (dirigent: Izidor Leitinger), Laibach (z Revisited programom) ter Teresa Kaban in Henryk Blazej.

V okviru gledališkega programa bo Festival Carniola ponudil naslednje predstave: J. B. Molière: Skopuh (Mestno gledališče Ljubljansko), Mark Ravenhill: Kok ti men zdej dol visiš (Slovensko mladinsko gledališče), Ivana Djilas: Patty Diphusa, izpovedi pornodive (Društvo Familija in Mestno gledališče ljubljansko) in Stendap večer s člani KUD-a KIKS.

Za otroški program bodo poskrbeli kranjski kulturniki iz Zveze ustvarjalnih društev Krice Krace s Piko Nogavičko. V soboto, 4. septembra, se bo na Pungertu odvijal že tradicionalni otroški ŽIV ŽAV. Na festivalu se bodo najmlajši lahko udeležili tudi gledališke predstave z naslovom Rdeča Kapica (KUD Medvode).

V sklopu festivala si bo moč ogledati komično opero v treh dejanjih - Franz Joseph Haydn: Apotekar (SNG Opera in balet Ljubljana) in filmsko komedijo Vsega je kriva Nina, zaključek festivala pa bo zaokrožil Lojze Krajnčan z Velikim simfoničnim orkestrom.

Vstopnice so že na voljo na vseh Petrolovih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji ter na drugih prodajnih mestih Eventima. Podroben opis programa si lahko ogledate na spletni strani: www.festivalcarniola.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri