Dnevi poezije in vina

Ptuj se bo ovil v poezijo že pred samim festivalom.

Informacije o dogodku
Kdo: Dnevi poezije in vina
Kje: Različne lokacije na Ptuju, Ptuj
Kdaj: 23.08.2010do 28.08.2010
Cena: Ni podatka

Poezija bo v zraku že od sredine avgusta, ko bodo z oken izbranih hiš v starem Ptuju plapolale zastave, na katerih boste lahko prebirali poezijo letošnjih pesniških gostov festivala, nekateri prehodi za pešče pa so se že spremenili v Prehode za pesem (na fotografiji).

Stanka Vauda in Dušan Fišer bosta poskrbela, da bo največjo spremembo doživel Vrazov trg, ki bo v letošnjem letu tudi središče festivalskega dogajanja. Njuna instalacija Odsev poezije in vina se bo igrala s svetlobo, črko in  steklom. Umetnika na specifičen način skozi objektnost podob vnašata v prostor pripovednost in hkrati formalne likovne rešitve v smislu kip – objekt v urbanem prostoru.

Na Ptujskem gradu bodo ustvarjali podiplomski študentje Akademije za likovno umetnost pod vodstvom akademskega slikarja Dušana Fišerja, svoje stvaritve, ki bodo iskale stičišča med likovno umetnostjo in poezijo bodo predstavili v petek, 27.8., ob polnoči.

Zid Poezije bodo sestavili iz festivalskih razglednic, ki jih organizatorji zbirajo že od aprila na naslovu Študentske založbe (Borštnikov trg 2, Ljubljana). Vsi, ki boste do 15. avgusta poslali pesem ali poetično sporočilo na festivalski razglednici, ki bo v času festivala razstaviljena na Zidu poezije na Vrazovem trgu, boste sodelovali v žrebanju za pol metra poezije v knjigah.

V Osnovni šoli Mladika na Ptuju si boste lahko med 23. in 29.8. ogledali instalacijo umetnika Mateja Andraža Vogrinčiča Telo Vadnica (na fotografiji), ki jo bo sestavljajo kar 12.000 knjig.

Program festivala, ki ponuja več kot 50 dogodkov v kratkem festivalskem tednu, si lahko ogledate na spletni strani www.poezijainvino.org.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri