Desert Slide

Eden najboljših glasbenih projektov zadnjih let. Čarodej slide kitare in gremijev nagrajenec Vishwa Mohan Bhatt (skupni album z Ryjem Cooderjem) ter neobrzdana radžastanska skupina Divana so pripravili glasbeno poslastico z najboljšimi glasbenimi začimbami Indije. V Cankarjeve domu ju bomo lahko slišali v sredo, 14. marca 2012 ob 20.30. uri.

Informacije o dogodku
Kdo: Vishwa Mohan Bhatt, Divana
Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
Kdaj: 14.03.2012 ob 20:30
Cena: 24, 20, 17, 13* EUR
Domača stran: http://www.cd-cc.si/

Pandit Vishwa Mohan Bhatt, mohan veena; Prithviraj Suresh Mishra, tabla; Anwar Khan Manganiar, glas; Gazi Khan Barna, kartâl; Feiruz Khan Manghaniyar, dholak; Ghewar Khan Manghaniyar, kamanchiya


Vishwa Mohan Bhatt je eden redkih indijskih glasbenikov, ki so prepoznavni tudi na zahodu. Slovi ne samo kot izjemen improvizator, temveč tudi kot senzibilen skladatelj. Nekdanji učenec Ravija Shankarja je iznašel glasbilo mohan veena, kitaro, ki združuje lastnosti indijskih tradicionalnih brenkal s tistimi, ki jih ima severnoameriška slide kitara: najlepše značilnosti vzhoda in zahoda, ki jih nenehno plemeniti. Virtuozno, predano in čustveno!

»Glasba je jezik Boga, ki je bil ustvarjen zavoljo človeštva. Glasba mi pomeni medij, s pomočjo katerega se pogovarjam z Bogom.« Vishwa Mohan Bhatt

Linhartova dvorana, 24, 20, 17, 13* EUR

Desert Vision II: vzpenjajoči se zvoki brenkala mohan veena se z glasovnimi harmonijami Anwarja Khana Manghaniyara povežejo v dolgo spiralo, ki se vije skozi prostranosti puščave.

Pandit Vishwa Mohan Bhatt naj bi bil v sorodu s Tansenom, mojstrskim glasbenikom na dvoru mogulskega vladarja Indije, Akbarja (16. stoletje). Piše glasbo in jo prenavlja, podobno kot njegov mentor Pandit Ravi Shankar ali kolega glasbenik Pandit Debashish Bhattacharya, ki se prav tako ukvarja s slide kitaro.

Vishwa Mohan Bhatt  je iznašel glasbilo mohan veena, pol kitaro, pol sitar, sorodno tudi lutnji sarod, ki mu je za izboljšanje potenciala dodal 14 strun. Inovativno brenkalo z bluesovskim in havajskim zvokom je prehajalo meje tradicionalnega izvajanja in vodilo v presunljiv, nestvaren zven.

Vishwa Mohan Batt, ki je leta 1994 prejel gremija za projekt »A Meeting by the River« z Ryem Cooderjem, je eden redkih indijskih glasbenikov, ki so prepoznavni tudi na Zahodu. Slovi ne samo kot izjemen improvizator, temveč tudi kot senzibilen skladatelj. Nekdanji učenec Ravija Shankarja je iznašel glasbilo mohan veena, kitaro, ki spaja lastnosti indijskih tradicionalnih brenkal s tistimi severnoameriške slide kitare: najlepše značilnosti Vzhoda in Zahoda, ki jih nenehno plemeniti.

Več informacij na spletni strani Desert Slide!

* Cene s popustom za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence
Popuste je mogoče uveljavljati le ob nakupu v Informacijskem središču CD in se ne seštevajo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri