61. Ljubljana Festival

Do konca julija bo Ljubljana Festival gostil Zbor Mihail Ivanovič Glinka, Akademijo Branimir Slokar ter izjemni in težko pričakovani Orkester Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga z dirigentom Valerijem Gergijevim.

Prva polovica avgusta pa bo na 61. Ljubljana Festivalu v znamenju komornih koncertov, ki bodo potekali ob 20. uri v mističnem okolju Križevniške cerkve.

Informacije o dogodku
Kdo: PESTRO POLETJE V LJUBLJANI
Kje: Križanke, Ljubljana
Kdaj: 25.07.2013 ob 14:04 do 31.08.2013 ob 14:04
Cena: Ni podatka
Domača stran: http://www.ljubljanafestival.si/

Muzikal Briljantina v Križankah med 19. in 21. avgustom

2 fotografiji v galeriji

Po razprodanih večerih na Kongresnem trgu (odprtje festivala, 2Cellos) in v Poletnem gledališču Križank (plesna večera z Béjart Balletom iz Lozane in Marío Pagés iz Španije, Verdijev Rekviem z dirigentom Andresom Mustonenom in koncert Verdijevih opernih arij s solisti Accademie Teatro alla Scala in dirigentom Georgejem Pehlivanianom) je razprodan tudi današnji večer, ki bo poln emocij in navdušenja -  koncert Zbora Mihail Ivanovič Glinka v Frančiškanski cerkvi.
Prav tako je za koncert izjemnega in težko pričakovanega Orkestra Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga, ki bo pod dirigentskim vodstvom Valerija Gergijeva izvedel dela Wagnerja, Griega in Čajkovskega, kot solist pa bo nastopil mladi pianist Dmitrij Majboroda, na voljo omejeno število vstopnic (30. 7.).
V ponedeljek, 29. julija, se s koncertom Orkestra Akademije Branimir Slokar zaključuje letošnji izobraževalni projekt Akademija Branimir Slokar.

V prvi polovici avgusta se bo na 61. Ljubljana Festivalu zvrstil niz komornih koncertov, ki bodo potekali ob 20.00 v mističnem okolju Križevniške cerkve. Prvi koncert se bo dogodil že danes, ko bo nastopil Trio Slavko Osterc. Na programu bodo tudi dela slovenskih skladateljev Petra Šavlija, Nenada Firšta in Slavka Šuklarja.

31. julija bo nastopil priznani violinist Jovan Kolundžija s programom, ki bo prinesel vpogled v različna glasbena obdobja, od klasicizma do sodobnosti. 1. avgusta bo trio Nota Bene, ki velja za prefinjenega in izjemnega, predstavil romantičen program, saj ga bodo sestavljala dela Schuberta, Mendelssohna in Dvoržaka. 5. avgusta se nam obeta večer Bacha z enim njegovih najboljših interpretov pianistom Raminom Bahramijem. Spremljal ga bo flavtist Massimo Mercelli. Tudi naslednji večer bo namenjen flavti – Claudi Arimany bo z Godalnim kvartetom Gentile zaigral dela Boccherinija in Mozarta.

7. avgust bo v znamenju harfe, v Križevniški cerkvi bo namreč nastopila Aleksandra Verbickaja, Rusinja, ki od leta 2005 deluje v Orkestru Slovenske filharmonije. S ponosom lahko pove, da ji je instrument poklonil véliki Zubin Mehta, presunjen nad njeno umetniško izraznostjo. 8. avgusta se bomo poklonili 30. obletnici delovanja Ljubljanskega godalnega kvarteta. Niz koncertov v Križevniški cerkvi bo 13. avgusta zaključil Lado Jakša z izvedbo avtorskega projekta Oslikana glasba.

Ljubljana Festival bo 12. avgusta gostil še slovitega ruskega violončelista Aleksandra Rudina, ki bo v Slovenski filharmoniji nastopil s komornim orkestrom Musica Viva.

Od dogodkov v drugi polovici avgusta pa posebej omenimo muzikal Briljantina, ki si ga bo možno ogledati 19., 20., 21. ali 22. avgusta v Križankah.
V torek, 27. avgusta, bo v Križankah tradicionalni, že 22. nastop priljubljenega Vlada Kreslina.
Na najpomembnejše dogodke v drugi polovici avgusta vas bomo še spomnili.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri