16. festival - Mesto žensk

V petek, 8. oktobra, se pričenja 16. izdaja Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti - Mesto žensk (Ljubljana, 8. - 17. oktober).

Informacije o dogodku
Kdo: Mesto žensk
Kje: Različne lokacije, Ljubljana
Kdaj: 08.10.2010 ob 20:00 do 17.10.2010 ob 20:00
Cena:
Domača stran: http://www.cityofwomen.org/sl/content/2010

Start bo pripadel eni najbolj markantnih dam slovenske popevke, Ditki Haberl, ki ji bo na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma sledila hitro vzpenjajoča se glasbena atrakcija iz Velike Britanije, Marcella and The Forget Me Nots – mešanica predvojnega berlinskega kabareta, bizarnosti avantgardnega baroka Klausa Nomija in zvok art bendov iz sedemdesetih let preteklega stoletja.

V nadaljevanju sledi pester nabor dogodkov na različnih prizoriščih v Ljubljani, med katerimi velja izpostaviti mednarodno skupinsko razstavo Korak naprej, dva koraka nazaj, ki bo vključevala tudi performanse umetnic, kot sta Hairoism Oreet Ashery z močno politično konotacijo in Kira O'Reilly z uprizoritvijo Padanje po stopnicah.

Med »not-to-miss« dogodke sodijo plesna mojstrovina Nicole Beutler 2: Dialog z Lucindo, performans Antonie Baehr Smeh, plesni performans Eleanor Bauer VELIKE PUNCE POČNEJO VELIKE STVAR ter zabavna in z moko zaprašena predstava Guerrilla Girls on Tour z naslovom Če lahko prenesete vročino: zgodovina žensk in hrane, ki želi razbliniti bojazen do hrane.

Iz glasbenega sveta priporočamo utrgani berlinski duo Stereo Total, HK119, plavolaso »ljubljenko« ikone Björk, in novo etno senzacijo DakhaBrakha iz Ukrajine, filmski program pa je osredotočen na mlade ustvarjalke in režiserke.

Poleg umetniških izdelkov z vseh koncev sveta se bodo na festivalu zvrstile tudi tri domače premiere umetnic: Andreje Rauch Podrzavnik, v produkciji Via Negative pa se bosta predstavili Nataša Živković in Katarina Stegnar.

V sklopu razstave bo razstavljala Meta Grgurevič, v video programu pod naslovom Rasizem, Evropa, kapital, queer pa bomo videli tandem Marina Gržinić & Aina Šmid.

Več na: www.cityofwomen.org

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri