13. Festival slovenskega filma

Od 1. - 3. oktobra se bo na 13. festivalu slovenskega filma predstavilo 52 filmov najnovejše letne produkcije - 11 celovečernih, 15 srednjemetražnih, 12 kratkih in 14 študentskih.

Informacije o dogodku
Kdo: 13. Festival slovenskega filma
Kje: Avditorij Portorož, Portorož
Kdaj: 01.10.2010 ob 20:00 do 03.10.2010 ob 21:00
Cena: Ni podatka

Po izboru letošnjega programskega direktorja Gorazda Trušnovca se je 37 filmov uvrstilo v tekmovalni in 15 v pregledni program. V tekmovalnem programu si bomo lahko ogledali 7 celovečernih igranih filmov - od tega 3 koprodukcijske filmske stvaritve, 4 srednjemetražne dokumentarne filme, 12 kratkih in 14 študentskih filmov.

Otvoritvena slovesnost, 1. oktobra zvečer, na kateri bo podeljena nagrada Metoda Badjure za življenjsko delo na področju slovenske kinematografije, bo uprizorjena na Tartinijevem trgu v Piranu.

Nadaljevanje festivala z zaključno prireditvijo 3. oktobra zvečer, na kateri bodo podeljene nacionalne nagrade vesna, Stopova nagrada za najboljšega igralca ali igralko leta in druge, se bo odvijalo v Avditoriju Portorož.

Pred strokovno žirijo in širšo javnostjo bodo v tekmovalnem programu predvajani štirje slovenski celovečerni igrani filmi: Piran - Pirano v režiji Gorana Vojnovića, Oča v režiji Vlada Škafarja, Cirkus Fantasticus režiserja Janeza Burgerja in mladinska komedija Gremo mi po svoje v režiji Mihe Hočevarja.

Festival slovenskega filma je vsako leto namenjen tudi praznovanju, srečanju s filmskimi ustvarjalci in druženju z vsemi ljubitelji filmske umetnosti.

http://www.fsf.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri