10. mednarodni improvizacijski festival

Od petka, 1. oktobra 2011, pa vse do nedelje, 9. oktobra 2011, se bo v Kulturno umetniškem društvu France Prešeren Trnovo odvijal jubilejni, že 10. mednarodni improvizacijski festival Goli oder.

Informacije o dogodku
Kdo: Goli oder
Kje: KUD France Prešeren, Ljubljana
Kdaj: 01.10.2011 ob 17:00 do 09.10.2011 ob 23:00
Cena: Ni podatka
Domača stran: http://www.goli-oder.org/

V dobrem tednu gledaliških dogodkov si bodo gledalci lahko ogledali 16 izvrstnih produkcij najboljših slovenskih in tujih improvizatorjev. Predstave, ki bodo nastajale po predlogih občinstva, bodo pokrivale pester spekter različnih življenjskih tematik – od zgodovine, ljubezni, zvokov in urbanega življenja, pa vse do glasbe, literature in nenazadnje smrti.

Festival bo letos razdeljen v dva dela: program 1. in 2. oktobra bo namenjen novim produkcijam slovenskih impro gledališč, kot so: Kulturno društvo Priden možic, Impro liga, KUD France Prešeren, Gverila teater in Šolska improliga – ŠILA.

Od 4. oktobra naprej pa se bo najboljšim slovenskim improvizatorjem pridružila mednarodna improvizacijska zasedba Orcas Island Project, ki združuje priznane impro umetnike in inovatorje iz desetih držav: ZDA, Belgija, Italija, Japonska, Avstralija, Avstrija, Nizozemska, Nemčija, Švedska ter Slovenija.

Projekt je koncipiral ameriški impro guru Randy Dixon, v okviru festivala pa bodo nastale nove improvizacijske produkcije, ki se igrajo predvsem s podobnostmi in razlikami različnih kultur.

V času festivala bo izšel tudi slovenski prevod Dixonove knjige Prezenca, ki je eno temeljnih del na področju gledališke improvizacije in šele druga v slovenščino prevedena knjiga s tega področja po tridesetih letih.

Organizator festivala je Kolektiv Narobov, umetniška vodja festivala pa sta Maja Dekleva Lapajne in Juš Milčinski.

Podroben program festivala je objavljen na spletni strani www.goli-oder.org.

Video: Goli oder 2009 - Narobov na robu (You Tube)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri