The Cocka Hola Company

  • 18.08.2010

Izžrebali smo bralko, ki ji podarjamo knjigo The Cocka Hola Company mladega danskega avtorja Matiasa Faldbakkena.

Knjigo prejme Simona Madile iz Tržišča. Čestitamo!

O knjigi ...

Matias Faldbakken sodi v skupino mlajših skandinavskih umetnikov, katerih dela so močno povezana s protikulturnimi pojavi in tako predstavljajo nasprotje družbenim normam in konvencijam. Tudi njegov roman The Cocka Hola Company je bil najprej označen za literarni škandal, sčasoma pa je postal norveška in evropska prodajna uspešnica.

Faldbakknovi junaki ali bolje antijunaki so čudaki, ki ne poznajo ne solidarnosti ne sočutja. Obsceni so in pogosto zverinski v dejanjih in besedah, vest in morala sta jim deveta skrb. Živijo vseh konvencij in norm osvobojeno življenje (ali si zanj vsaj prizadevajo), zdolgočaseni v svetu, kjer se vse vrti okrog brezdanjih fascinacij vsega mogočega in nemogočega.

Vrednote postavljajo na glavo, jih trančirajo, izzivajo tabuje. Živijo za seks, nasilje, perverzije, droge, denar, alkohol, žalitve, laži, nevroze, anarhije. Matias Faldbakken v provokacijo umetelno vplete še prefinjene jezikovne registre, vključno z angleščino, in zadane bistvo današnjega sveta, ki se kaže v splošni otopelosti in banalizaciji sodobnega človeka in njegovih dejanj.

Knjiga je izšla pri založbi Didakta.