Laško Special. Butično pivo s podpisom.

  • 19.12.2014

190-letnico praznujejo laški pivovarji še posebej ponosno, z novim mejnikom v razvoju Pivovarne Laško. Segajo na področje butičnih vrst piva, kjer že (pri)znani laški mešanici prvovrstnih sestavin in bogate pivovarske dediščine dodajajo kot dragoceno začimbo svojo ustvarjalnost in strast.

"Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

(Foto: Pivovarna Laško)

6 fotografij v galeriji

Laško Special predstavlja pivo kot vsestransko pijačo, kot popoln užitek v zmernosti, predanosti, spoštovanju. Gre za prilagojeno, maloserijsko proizvodnjo posebno negovanih vrst piva, t. i. craft beers. Izhodišče je seveda isto kot pri vsakem pivu iz Laškega – perfektne, neoporečne sestavine. Spremembe so v posameznih tehnoloških fazah, predvsem pa v osebni, dobesedno s podpisom potrjeni angažiranosti laških pivovarskih strokovnjakov.

Rezultat je združevanje potrjene klasike in šik trendov – v Laško Special. Pod oznako traditionally brewed odpira posebno mesto preverjenim imenom v novi različici, pod oznako new tradition prihajajo sveže recepture.

Otvoritvena ponudba obsega tri specialne vrste piva:

Striptis je močno temno pivo jantarjeve barve, polnega okusa in kremaste pene. Ime ga veže na močnejše svetlo pivo, laško uspešnico iz druge polovice 1950-ih, časa pin-up modelov Alberta Vargasa

Golding je delikatno, malo bolj začinjeno pivo vrste lager, temnorumene do svetlorjave barve, stabilne pene in svežega okusa. Po recepturi se navezuje na Laško golding, močno, svetlo pivo, popularno v času twista in rockꞌnꞌrolla.

Citra lager je mikavna svežina v srednjeevropski pivovarski ponudbi, pivo značilno svetlorumene barve, s številnimi sadnimi odtenki, a varjeno brez agrumov oz. tropskih sadežev.

Da gre za nekaj ekskluzivnega, takoj zapazijo tudi sicer do piva indiferentne oči. Recimo: Posebna trebušasta steklenica. Estetsko grafično oblikovanje. Glavna etiketa z avtorizacijo skrbnika in s številčenjem v seriji. Vratna etiketa v rdeči oz. srebrni barvi, odvisno od linije.

Laško Special je butična znamka piva. Nekaj posebnega. Osvoji na prvi pogled. Prepriča v prvem požirku. In daje izreden užitek. Tudi zato vstopa na trg postopoma. Seznam trgovcev in gostincev je skupaj s številnimi drugimi zanimivostmi, od spoznavanja pivskega profila do uporabe v kulinariki, stalno osvežen in dostopen na www.laskospecial.eu, marsikaj zanimivega pa se najde tudi na Facebooku.

"Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri