Land Rover Discovery Sport: Najbolj vsestranski kompaktni Land Rover

  • 24.12.2019

Pri Land Roverju izdelujejo terenske avtomobile vse od leta 1947. V tem času so pridobili dragocene izkušnje saj so v vsej zgodovini vedno premikali meje mogočega. Sloves najboljših terenskih zmogljivosti v najbolj ekstremnih pogojih je ostal prisoten vse do danes.

(Foto: promocijski material)

7 fotografij v galeriji

Pa res potrebujemo avto, ki bo premagoval divjino kot da je to sprehod skozi park? V bistvu ne, in ravno zaradi tega so nastali priljubljeni športni terenci med katerimi je Land Rover Discovery Sport najbolj vsestranski.

Naredili so avto, ki narejen okoli voznika in sopotnikov. Tudi zato se ponaša z odličnim udobjem, izjemno prostornostjo in največjim prtljažnikom v svojem razredu. S čistimi površinami in skrbno izbranimi materiali so ustvarili prefinjeno in udobno kabino. Voznikov prostor je nekaj posebnega, poleg usnjenega večopravilnega volana je tu velik zaslon, občutljiv na dotik s katerim lahko upravljate vse, od nastavitev v avtomobilu do predvajanja najljubših multimedijskih vsebin. Na poti tako lahko poslušajte najljubšo glasbo, radijske postaje in podkaste. In to brez uporabe pametnega telefona. Računa aplikacij Deezer in TuneIn preporsto povežite s portalom InControl in do vseh svojih medijev boste lahko dostopali neposredno prek zaslona na dotik v vozilu. Ta način je sicer na voljo le s sistemom Connected Navigation Pro in paketom Connected. Ker je pravočasen prihod na cilj ne glede na to kje ste pomemben, vam bo v pomoč navigacija, ki je vedno pri roki. Ta prinaša posodobitve prometa v realnem času in možnost iskanja. Na voljo je v avtomobilu s paketom opremo navigacija Pro in paketom Online. Če želite shranite svoje priljubljene kraje in pri raziskovanju zemljevidov uporabljajte geste, to je tako preprosto kot zamah z roko ali pomiganje s prstom.

Da bo vožnja varna udobna in varna ne glede na to kje se vozite, vam poleg najsodobnejših asistenčnih sistemov, ki skrbijo da se avto ves čas zanesljivo drži podlage, pomaga tudi prikazovalnik podatkov na vetrobranskem steklu. Ta prikazuje vse ključne informacije, kot so hitrost, prestava in smer poti. Ponaša se z izjemno jasnimi barvnimi grafikami visoke ločljivosti in vam tako omogoča, da brez naprezanja sledite vsem pomembnim podatkom o vožnji.

Svoje prednosti Discovery Sport bohotno razkaže tudi takrat, ko iz urejene ceste zapeljete na teren. Naj bo pod kolesi blato, pesek ali sneg, naj vas pot vodi preko vode ali v zelo strm klanec, vedno bo odlična pogonska mehanika naredila svoje. Izbirate lahko med različnimi načini delovanja, ki ga sproti prilagajate zahtevnosti, kakopak le s pritiskom na gumb, oziroma izbiro ustreznega menija. S sistemom prilagodljive dinamike, ki ga izberete na zaslonu na dotik, bo vozilo Discovery Sport zagotovilo še boljši nadzor vozila z boljšim krmiljenjem in ostrejšimi odzivi. Da bi zagotovili, da je vaše vozilo vedno v pravi prestavi, kar poveča učinkovitost porabe goriva in pospeševanja, ima 9-stopenjski samodejni menjalnik modela Discovery Sport devet natančno razporejenih prestav. Prestavljanje je skoraj neopazno in premiki se inteligentno prilagajajo vašemu slogu vožnje.

Ker gre za najsodobnejši športni terenski avto je njegov naravni prostor tudi mesto, oziroma njegove natrpane ulice. Ko se boste pripeljali v mesto iz vaše avanture po brezpotjih ali obiska visokogorskega smučišča ujetega v snežni primež boste tudi parkirali v stilu. Avto si lahko omislite tudi s sistemom za samodejno parkiranje kjer se le počasi peljete mimo parkirnih prostorov, avto pa sam zazna kdaj je dovolj prostora zanj in kar se sam parkira na svoje mesto.

Vse o tem kje najbolj vsestranski športni terenec še izstopa si lahko preberete tudi na www.landrover.si.