Dobra energija za telo in srce

  • 11.09.2015

Kavni napitek kratkotrajno poveča budnost in dvigne občutek energije, saj kofein deluje stimulativno na naš živčni sistem. Je prijeten kulinarični užitek, vendar poživitev traja le kratek čas. Koencim Q10 deluje na celični ravni in je snov, ki je naravno prisotna v vseh naših celicah. Telo oskrbuje z energijo, hkrati pa nas kot antioksidant varuje pred poškodbami (oksidativnim stresom), ki vsak dan obremenjujejo naš organizem.

2 fotografiji v galeriji

Naravni viri v prehrani

Koencim Q10 v večjih količinah, vendar še vedno samo nekaj miligramov na 100 gramov mokre teže, najdemo v mesu in ribah, v precej manjših pa v zelenjavi in mlečnih izdelkih. Vnos s hrano je premajhen za doseganje želenih učinkov na telo (vsaj 60 mg na dan). Tisti, ki želijo izdelek s farmacevtsko kakovostjo, naj posežejo po uveljavljenem in učinkovitem izdelku Fidi koencim 10® – edini uradno odobren izdelek s Q10 v Sloveniji za dvig telesne moči in zaščito pred prostimi radikali.

Notranji vir koencima Q10

Koencim Q10 nastaja v naših celicah, v mitohondrijih. Do 20. leta je oskrba, če ne gre za redko mitohondrijsko bolezen, 100-odstotna, po 20. letu pa lastna proizvodnja začne upadati. Znanstveniki so ocenili, da je v tkivu 40-letnika že 30 % manj koencima Q10 kot pri 20-letniku, pri 80-letniku pa že skoraj 60 % manj.

Zakaj bi jemali dodatke koencima Q10 ?

Koencim Q10 je ena redkih snovi, katere jemanje se občuti z izboljšanim počutjem in boljšo telesno zmogljivostjo. Pri izčrpanosti kot posledici stresa ali bolezni in pri večjih obremenitvah je odličen dodatek, ki okrepi telo in srce, hkrati pa ščiti pred oblogami tudi ožilje. Še posebno učinkovit je skupaj z vitaminom E, saj v celičnih procesih delujeta sinergijsko.

Merila za izbor pravega izdelka s koencimom Q10 :

  • trans oblika učinkovine in njena čistost,
  • preverjena kakovosti surovin in končnega izdelka,
  • dodatek sestavin s sinergijskim delovanjem, kot je vitamin E

Preverite, kako preprečiti najpogostejše bolezni srca.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri