Kaj se zgodi, ko se trije srčni rokerji odločijo povezati v enotno zgodbo?

  • 17.04.2016

Gora, bend, ki je nastal kot projekt strasti treh znanih imen z naše glasbene scene. Kevin Koradin z vokalom in kitaro, Sergej Pobegajlo na bas kitari in David Debevec na bobnih so poslušali srce in začeli žgati muziko, ki je že od nekdaj del njih. S Kevinom smo na hitro poklepetali o tem nenadnem rokerskem sunku, ki že prinaša prvi album in prvi koncertni nastop.

(Foto: Žiga Lovšin)

Skupaj ste se našli trije izkušeni glasbeni mački. Kako so se prekrižale vaše poti in kako je iz tega nastala pobuda za superbend?

Nikoli nismo na to gledali kot na superbend. S Sergejem sva se srečevala predvsem na koncertih in pobuda za sodelovanje je bila del naključnega pogovora. Čez nekaj tednov sva si že začela izmenjavati ideje. Naredila sva prve demo posnetke, ugotovila, da po­trebujeva hudega bobnarja, in Sergej je poklical Davida. Tako je nastala Gora.

Izhajate iz bolj poprokovske preteklosti, s tem projektom pa se podajate v precej težje rokovske vode. Je bil za vas to popolnoma organski preskok?

Vsi trije izhajamo iz preteklosti metala in hard roka, vendar so nas, kot kaže, vsa ta leta na domači sceni malo pomehkužila. S tem bendom smo se želeli vrniti h koreninam, igrati glasbo, v kateri bi samo neobremenjeno uživali. Kot zanimivost lahko povem, da je bil moj prvi uradni avtorski album v bistvu metalski, izdali pa smo ga s skupino Revolver leta 1994.

Od kod ime Gora? Kakšna zgodba se skriva za imenom benda?

Ideja za ime se je rodila med večerno debato, ko smo zaključili snemanje tistega dne. Ime Gora nam je bilo takoj všeč, ker je preprosto, udarno, slovensko, hkrati pa simbolizira nekaj mogočnega, neustrašnega, lepega, hkrati pa tudi nevarnega in nepredvidljivega. No, pa tudi Triglav ima tri glave, tako kot naš glasbeni trio. [smeh]

Sodeč po prvem singlu Megalodon, se v vašem zvoku čutijo prepleti novega in klasičnega metala. Od kod ste črpali navdih za krojenje skladb prvega albuma?

Točno tako, v našem zvoku se prepletajo klasični metal, težki rok in moderni metal. Skladbe so nastajale tako spontano in nepremiš­ljeno kot nekaj, kar je očitno vrelo v nas in je moralo priplavati na površje. Kot Megalodon. In tudi pri pisanju tekstov je bil navdih predvsem ta, da izbiramo nekoliko drugačne tematike in govorimo o nečem, kar nas dejansko zanima ter navdušuje.

Zdi se, da vse teče kot namazano – ravnokar smo izvedeli za vas, pa so tu že koncerti in celoten studijski album!

Res je šlo vse kot namazano.Pa saj se na silo nič ne da. Album je bil končan že lansko poletje. Pomembno je, da drug drugemu puščamo dovolj kreativnega in osebnega prostora. Tukaj je prednost tudi ta, da smo v bendu samo trije. Že na začetku smo se pogovorili, da nima smisla v današnjih časih načrtovati, pričakovati ali preračunavati kakršnihkoli morebitnih uspehov ali neuspehov. Samo dokler bomo uživali v tej glasbi, ki jo skupaj igramo, bo ta bend obstajal. Delamo profesi­onalno, ampak iz užitka in ljubez­ni do te glasbe, obenem pa se pri tem tudi iskreno zabavamo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri