Harley Davidson Street: Novi harley za nove čase

  • 12.04.2014

Jenkijevsko videnje motorizma se je v preteklosti precej razlikovalo od tistega v Evropi in preostalem svetu. Dominiral je kult vožnje po ameriških avtocestah, v nenehnem iskanju nikoli zares najdenega cilja. Pomembna sta bila le pot in svoboda.

(Foto: promocijske fotografije)

4 fotografije v galeriji

Z vetrom v laseh in s harleydavidsonom med nogami. Bil je oziroma je več kot le ropotajoče dvokolesno železje in prevozno sredstvo. Res, v 110 letih, odkar so ga porodili William S. Harley in trije bratje Davidson, si je dvovaljnik iz Milwaukieja priboril status ikone. Nadaljeval je zgodbo ameriškega Divjega zahoda. Kavbojev. Kult njegovih sledilcev je po drugi svetovni vojni pljusknil tudi v druge kotičke globalnega motorističnega trga. Ko se je v devetdesetih že zdelo, da bo znamko pokopala japonska motoristična invazija, se je v novem tisočletju zgodilo ravno nasprotno. Dvokolesne rakete z Daljnega vzhoda so se izpele, trg in mlajše generacije so v iskanju individualnosti spet našle to ameriško, takrat že malce obledelo legendo.

In letos je prišel model street v različicah 500 in 750. Ni več samo ameriški, saj ga izdelujejo – vsaj za nas, Evropejce – v Indiji. Tudi ni več namenjen stereotipnim bajkerjem, tistim oledranim in zanemarjenim dedcem z neurejeno brado in šmirastimi rokami. Debeluhom pri šestdesetih. Nak, novi harley je nov: po videzu, tehniki, filozofiji. Po 13 letih je prva res prava Harleyjeva novost. Tekočinsko hlajen motor je z vidika Harleyjeve tehnike prava revolucija, oblika malce spominja na model V-rod, namenjen pa je mlajšim voznikom, tudi ženskam in začetnikom. Tistim bolj urbanim individualistom, ki v tem uniformiranem svetu plastične hiperprodukcije želijo živeti brez primeža korporacijskih lovk in ki s tem potrjujejo svojo osebnost v iskanju svobode nove vrste. Ne samo v prerijah Arizone ali Teksasa, temveč na globalnih cestah sedanjosti.

www.harley-davidson.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri