10 norih dejstev o seksu, ki jih morate vedeti

  • 01.02.2019

Seks je ena najpomembnejših dejavnosti v življenju, pa vendar o njemu ne vemo niti približno toliko, kot bi pričakovali in bomo v povezavi z njim vedno našli nekaj, kar nas bo zabavalo in presenečalo. Predstavljamo vam 10 norih dejstev, povezanih s seksom!

1. Izgubljamo težo - s seksom!


Pozabite na telovadnico, na trebušnjake na preprogi in tek, ter svoje kilograme odvzite s seksom! V povprečju moški v pol ure seksa porabijo od 100 do 200 kalorij, ženske pa okoli 70, spolnost pa je vzrok tudi številnih drugih zdravstvenih in čustvenih koristi.

2. Ali se dviguje?


Moški imajo v povprečju približno 15 erekcij na dan - 11 na dan in 3 do 5 ponoči. Vendar pa ne pozabite, vse je odvisno od stopnje stresa, ravnovesja hormonov, razpoloženja, prehrane ... Penis je izjemno občutljiv, zato ni nenavadno, da erekcije povsem izginejo. Zaradi tega vam ni potrebno takoj skrbeti, se razjeziti ali ustvarjati panike - vse to vam bo samo škodilo, medtem ko vam bo dobra samozavest dala vetra v hrbet.

3. Po vsakem dobrem seksu ...


Pozabite na hladilnik, razvajanje, tuš ali smrčanje za moški del občinstva, ali karkoli ste si že misli, da se zgodi po seksu. Nove raziskave in in rezultati anket kažejo, da tretjina moških in žensk, mlajših od 35 let, takoj po seksu preveri Facebook in Twitter.

4. Vsaka peta ženska doživlja orgazem samo s penetracijo


V skladu z rezultati nedavne študije le ena petino žensk doživi orgazem brez dodatne stimulacije, medtem ko 40% žensk potrebuje stimulacijo klitorisa, da bi med seksom doživele orgazem. Glede na položaj lahko klitoris stimulirate s prsti ali s za to namenjenimi spolnimi igračkami. Vibrator za pare ali vibrirajoči penis obroček klitoris med seksom stimulirata z vibracijami, več podobnih izdelkov pa lahko najdete v trgovini s seks igračkami.

5. Najstarejša spolna igračka


Če se vam zdi, da so spolne igrače iznajdba novejšega časa, se motite - Najstarejši dildo je bil najden v neki jami v Nemčiji. Zanj je bilo ocenjeno, da je star približno 28.000 let. Mere kažejo, da se preference niso bistveno spremenile - je približno 20 cm dolg in 3 cm širok. Narejen je iz kamnitega siltita.

6. S seksom do zdravja


Moški, ki seksajo vsaj enkrat na teden, imajo do 30% zmanjšano tveganje za srčne bolezni, 50% zmanjšano tveganje za možgansko kap in 40% zmanjšano tveganje za diabetes. Prav tako moški z aktivnim spolnim življenjem živijo več kot 80 let.

7. Lubrikant pomaga do orgazma


Uporaba lubrikanta močno poveča možnosti za doseganje orgazma, pravijo številne študije. Bolj mokro je vedno boljše, tudi če imate težave z naravno vlažnostjo vagine, lahko z lubrikantom vedno dodatno popestrite svoje izkušnje, medtem ko posebni lubrikanti z dodatnimi učinki proizvajajo rahlo ščemenje ali povečujejo krvni obtok.

8. Slovenci najbolj pogosteje masturbirajo v nedeljo


Po raziskavi, ki jo je izvedel Pornhub, Slovenci spletno stran najpogosteje obiskujejo v nedeljo, najmanj pa ob sobotah. Slovenci tudi imejo visok delež ženskih obiskovalcev (37%) v primerjavi s svetovnim povprečjem (26%).

9. Ne nocoj, boli me glava


Če ste nagnjeni k opravičevanju nerazpoloženosti z glavoboli si zapomnite, da orgazem ali spolni odnosi sami ugodno vplivajo na glavobole in migrene. Kaj naj rečem, čas je, da si najdemo nov izgovor za trenutke, ko se nam enostavno ne da.

10. Na ustnem izpitu pade manj univerzitetno izobraženih


Raziskave kažejo, da so ženske, ki so univerzitetno izobražene, bolj pogosto izvajajo, kot tudi prejemajo oralni seks in v tem tudi uživajo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri