Pivo, ki ohranja dediščino!

  • 13.10.2016

Že kot dvajsetletni mladenič se je Renee Vozelj navduševal nad domačim varjenjem piva, ki so ga s prijatelji najprej »zakuhali« kar v kuhinji. Skozi leta je strast prerasla v željo po čisto pravi lastni pivovarni, ta pa je podjetnika in inovatorja vodila do projekta Štartaj Slovenija!

(Foto: SPAR)

Danes se na vsakem koraku izgubljajo sledi rudarske dediščine, tako je Renee Vozelj želel na svoj način ohraniti del te kulture skozi pivo. Strast do piva je skozi leta prerasla v željo po čisto pravi lastni pivovarni, s katero bi ne le med Slovenci ozavestili kulturo pitja (kakovostnega) piva, temveč bi se tudi poklonili knapovski dediščini rodnega Zasavja. Glede na gospodarsko sliko v Zasavju si moraš delovna mesta ustvarjati sam, je povedal. Tako je v Zasavju nastala prava butična pivovarna.

Prvi rezultat sta dve različici skrbno varjenega aromatičnega piva. Svetli Herc je pale ale, posvečen »hercu«, rudniški lopati, temni stout Kramp pa z najbolj prepoznavnim simbolom rudarstva predstavlja obeležje 200-letnemu knapovskemu izročilu.

Reneejevo zgodbo spoznajte tudi v oddaji Štartaj, Slovenija! Oddajo bodo začeli predvajati na POP TV 16. oktobra, izdelki vseh 12 sodelujočih pa so že v prodaji na posebnih policah v megamarketih Interspar.

 

Preberite več na Cosmopolitan.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri