Hokejisti HK Playboy Slavija uspešno zaključili sezono

  • 09.04.2013

Hokejisti Playboy Slavije so odigrali svojo zadnjo uradno tekmo v zanje odlični sezoni 2012/2013. In kaj lahko o tem zapišemo? Pogovorili smo se s članom uprave in hokejistom kluba mag. Igorjem Angelovskim.

Gremo navijat na hokejski polfinale!

Med vsemi zastavljenimi cilji ekipe sta izstopala predvsem dva: uvrstitev v končnico mednarodne lige INL in pa uvrstitev v finale državnega prvenstva. Oba so uresničili, v ligi INL so se uvrstili celo v finale in šele v peti, zadnji tekmi finala morali priznati premoč avstrijskega Bregenzenwalda. Uspeh brez primere za mlado ekipo, katere sla po zmagah in uspehih se je povečevala iz tekme v tekmo skozi več kot 40 tekem, kolikor so jih v celotni sezoni oddrsali.

Povrhu so uspehi naših hokejistov tudi nov dokaz, da je hokej res doma v  Sloveniji. Predstavljajte si, draga bralka in cenjeni bralec, v Podalpju je komaj peščica čez 200 registriranih profesionalnih hokejistov in skupaj le okoli 1000 hokejistov vseh starosti in spolov, pravi statistika. A vseeno naši hokejisti igrajo v najmočnejših ligah na planetu, Slovenija pa je kot reprezentanca uvrščena v elitno hokejsko divizijo in se bo čez slab mesec dni (začne se 3. maja) na svetovnem prvenstvu v hokeju, ki bo potekalo v Stockholmu in Helsinkih, pomerila z reprezentancami svetovnega slovesa, kot so reprezentance Kanade, Češke in Švedske. 

Finale državnega prvenstva

V njem se je Playboy Slavija pomerila z ljubljansko Olimpijo, profesionalnim hokejskim klubom in favoritom za zmago v državnem prvenstvu. Olimpiji je status favorita uspelo upravičiti, v prvi tekmi je Playboy Slavijo premagala s 4 : 1, v drugi in zadnji domači tekmi v tej sezoni v zaloški ledeni dvorani pa je Olimpija še enkrat zmagala, tokrat le z zadetkom prednosti (3 : 2). Fantom lahko le čestitamo za srčno igro in pošteno kljubovanje profičem i,n kot pravijo sami, tisti, ki smo bili na tekmi, smo videli, da so jo srečno odnesli in z nekaj športne sreče bi se odigrala še ena tekma. 

Angelovski komentira: "Letošnja sezona je popolnoma potrdila našo vizijo in je dokaz, da smo na pravi poti. Spomnimo, naša vizija temelji na vrednotah starega olimpijskega duha, tj. na amaterizmu, odličnosti, predanosti, vztrajnosti in ferpleju, vendar ne na račun kakovosti športne igre. Preprosto: z našo vizijo, amaterizmom, želimo parirati na profesionalnem nivoju – in ravno to se je zgodilo v finalu letošnjega državnega prvenstva. Ne samo da smo bili v Zalogu popolnoma enakovredni ekipi Telemach Olimpije, ampak smo to ekipo v določenih trenutkih popolnoma nadigrali. Po moji oceni smo bili boljši, Telemach Olimpijo pa je na zadnji tekmi v Zalogu rešila utrujenost naše ekipe. To je bila namreč šesta tekma v zadnjih desetih dneh, pri čemer smo odigrali tri tekme zaporedoma.

Takšen športni duh, kot je pred finalom vladal v naši ekipi, pri čemer mislim tako igralce kot tudi na tehnično osebje in vodstvo, je težko opisati. Vsi smo strmeli samo k enemu cilju – k zmagi. Delovali smo kot celota, si nesebično pomagali na popolnoma vsakem koraku. Skratka, delovali smo kot eno v pravem pomenu te besede. Pri tem moram še enkrat poudariti, da je bila podlaga za motivacijo izključno notranja, brez materialnega pridiha. Enostavno izjemno! Takšno ekipo si želi imeti ne samo vsak športni klub, temveč smo lahko vzorčni primer tudi za vsako gospodarsko ali drugo družbo. Gre za vrhunsko ekipo, ki teži k odličnosti. To se je videlo tudi na ledu. Ni ga posameznika, ki se spozna na hokej in ki ni obremenjen z raznimi preteklimi kompleksi ali zasebnimi interesi, ki ne bi videl kakovosti igre naše ekipe. Po svoji skromni oceni lahko trdim, da je bil letošnji finale na podobnem nivoju kot lanski ali kakšen iz preteklih sezon. Pomembno pa je, da je ekipa sestavljena iz posameznikov, ki niso izvrstni samo na ledu, temveč tudi na drugih področjih.

Drži pa tudi, da z sezono ne moremo biti 100-odstotno zadovoljni. Ne nazadnje smo dvakrat osvojili srebro, kar je za eno stopničko niže od našega cilja. Zlasti finale v ligi INL – liga se je sicer izkazala za zelo kakovostno – je pustilo pri nas grenak priokus, saj smo zadnjo tekmo izgubili pred domačim občinstvom in polno dvorano. Trpljenje, ki smo ga ob dveh porazih v finalu ob tem občutili, in veselje nasprotnih ekip ob zmagi, sta se nam zasidrala v spomin - to sliko bomo imeli pred seboj med napornimi treningi za prihodnjo sezono. Gledalcem pa se zahvaljujemo za podporo in polno dvorano ter vam sporočamo: Od nas lahko pričakujete še več! Potencial naše ekipe, tudi po Playboyevi zaslugi, je namreč izjemen!"

Se strinjamo! In igralcem Playboy Slavije čestitamo za vrhunsko sezono, sezono, v kateri so bili na domačem ledu domala nepremagljivi, sezono, v kateri so pokazali, da je treba še kako računati nanje. Zaključimo s sloganom ekipe: EN KLUB. ENO SRCE. ENA STRAST.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri