HK Playboy Slavija z velikimi pričakovanji v novo sezono 2013/2014

  • 22.09.2013

Hokejisti ekipe Playboy Slavija so še pred uradnim pričetkom nove sezone, v kateri bodo ponovno nastopali v mednarodni ligi INL, pogostili svoje prijatelje in navijače ter predstavili novo ekipo.

(Foto: Ivana Krešić, Gojko Zrimšek)

28 fotografij v galeriji

Na lahkotnem eventu v znanem lokalu Sombrero Bar so se ob glasbeni spremljavi skupine Sam's fever obiskovalci krepčali z zastonj bogračem, da bi pa njihov apetit ne ponehal in želodci voljani pa so poskrbele hostese in vidno dobro razpoloženi in polni energije pred pričetkom nove sezone fantje sami. 

Priprave na novo sezono že od poletja

Hokejisti Playboy Slavije se na novo sezono pripravljajo že od sredi poletja, od začetka septembra tudi že na ledu. Po uspešnem zaključku lanske sezone so si privoščili izdatnega počitka, nato pa nabrusili drsalke, vzeli palice in pričeli s treningom.

Sanjska lanska sezona, katere vrhunca sta bila dve drugi mesti, tako v domačem državnem prvenstvu kot v mednarodni ligi INL, je presegla pričakovanja fantov in vodstva kluba. Zasluženi uvrstitvi za dolgoletna odrekanja hokejistov in profesionalen odnos do športa!

Kako naprej? Pričakovanja so ravno zaradi obeh lanskih drugih mest precej velika. Ni jih malo, ki si upajo na glas zatrditi, da bodo letos posegli še više. 

Kapetan ekipe Rok Snoj na vprašanja o pričakovanjih kluba v novi sezoni odgovarja takole: "Želimo graditi na lanski sezoni. Želimo torej dvigniti nivo naše igre in ponovno dokazati, da se s pravim pristopom, predanostjo in ekipnim duhom da dosegati dobre rezultate. Upamo na dobro sezono in uvrstitev v končnico, kjer pa se lahko, tako kot lani, zgodi karkoli. Končne uvrstitve ne bi napovedovai, se bomo pa trudili, da bomo iz tekme v tekmo boljši, vzeli kakšen skalp. V državnem prvenstvu pričakujemo uvrstite v končnico in boj za finale. Na kontinentalnem pokalu, kjer se bomo pomerili s samimi profesionalnimi ekipami iz Poljske, Madžarske in Romunije upamo na dober turnir, kjer bomo pokazali, da se v Sloveniji igra dober hokej, saj bomo tam predstavljali tudi Slovenijo ne samo sebe.Ob tem upamo, da bomo letos uspeli v našo dvorano vrniti še več navijačev in pridobiti večjo podporo lokalne skupnosti."

Pa novi nasprotniki? Znano je namreč, da se je liga INL okrepila z novimi ekipami. Ekipam iz Avstrije in Slovenije so se pridružile še ekipe iz Italije. Skupaj se bo med seboj pomerilo kar 15 klubov. Pet ekip bo po prvem delu napredovalo v skupino, v kateri se bodo nato med sabo potegovale za boljši položaj v končnici, ostalih 10 ekip pa se bo razdelilo v dve skupini, zmagovalci vsake izmed obeh pa se bodo uvrstili neposredno v četrtfinale.

Snoj dodaja: "Mislim, da so Avstrijci letos še bolj resno vzeli to tekmovanje, saj so se po večini vsi okrepili tako z domačimi kot tujimi igralci. Budžeti pri vseh so veliko višji od našega, ki ostaja minimalen, večja so tudi njihova pričakovanja, saj smo jim lani konkretno dali vetra. Glede Italijanov nimamo nobenih informacij, pričakujemo pa, da bodo vsa italijanska moštva vsaj na nivoju lanskih avstrijskih. Od domačih ekip pričakjemo predvsem veliko zagrizenost proti nam, imamo pa v primerjavi z njimi več izkušenj in smo tudi bolj uigrani."

Ekipe v ligi INL

Slovenija: HK Playboy Slavija Ljubljana, HK Triglav Kranj, HKMK Bled, HDK Maribor, HK Celje, Team Jesenice

Avstrija: EHC Bregenzerwald, EHC Palaoro Lustenau, FBI VEU Feldkirch, EK Zell am See

Italija: ASV Kaltern Hechte, HC Eppan Pirates, HC Merano Junior, HC Neumarkt, HC Gherdeina

Poleg nastopov v ligi INL pa se namerava hokejski klub Playboy Slavija pomeriti še z domačimi keipami v državnem prvenstvu, za nameček pa so se fantje uvrstili tudi v tekmovanje Continental Cup (nazadnje so v njem nastopali leta 2008).

Spremembe v ekipi Playboy Slavije

Odlična lanska sezona je za sabo pustila nekaj "pozitivnih" posledic. Nekaj igralcev je zapustilo vrste Playboy Slavije, zagotovo bo najbolj bolel odhod fantastičnega vratarja in najboljšega vratarja v lanski sezoni lige INL Aleša Sile. Odšel je tudi Črt Snoj, ki bo kot profesionalec kariero nadaljeval v francoskem klubu Villar de Lans, Sašo Rajsar je šel na Jesenice, Nik Ulaga pa obesil drsalke na klin. 

A skrbeti ne gre, saj so vrste Playboy Slavije okrepili novinci Nik Humar, Matic Krivec in Anže Dovič (vsi iz ekipe HK Olimpija), pa tudi Gregor Režek (HDD Telemach Olimpija) in Luka Jurič (HDK Maribor). Vrata bo branil povratnik v klub Uroš Puš.

Spored tekem v ligi INL

Na naši strani se bomo seveda trudili, da bi vas o peripetijah naših fantov na ledu in izven ledene ploskve obveščali karseda ažurno, a ne glede na to, vam za vsak slučaj podajamo povezavo, na kateri si lahko ogledate spored tekem v ligi INL.

www.eishockey.at/inter-national-league/spielplanergebnisse

Zanimale vas bodo vsaj tiste, ki jih bodo hokejisti Playboy Slavije igrali na domači ledeni ploskvi, to je v Ledeni dvorani Zalog. Prva bo že naslednji teden (29. septembra ob 17h), proti avstrijski ekipi Zell am See

FOTO dogodka: Urban Šurk

FOTO portreta: Ivana Krešić

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri